Limož ne traži novog trenera

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 28.04.2016.
09:27
Izvor: Sportske.net

Još uvek aktuelni šampion Francuske neće imati priliku da brani trofej pošto se nije plasirao u plej-of, ali to neće ugroziti poziciju Duška Vujoševića u Limožu, tvrdi predsednik Frederik Forte.

lequipe.fr
lequipe.fr

Povezane vesti

Porazom od Monaka košarkaši Limoža izgubili su i teoretske šanse da se plasiraju u plej-of francuskog šampionata što znači da neće imati priliku da brane trofej osvojen prošle godine.

Nadali su se čelnici Limoža da će dovođenjem Duška Vujoševića biti prevaziđena rezultatska kriza pa su se mnogi zapitali hoće li pozicija bivšeg trenera Partizana biti ugožena posle neuspeha u francuskoj ligi.

"Potrebno je vreme da se sistem usvoji, a Vujošević je zaista posvećen treniranju. Hoće da radi sa najboljim mladim igračima i da oni rezultat daju naredne godine" kaže predsednik Limoža Frederik Forte.

Prvi čovek Limoža podseća da je kao igrač imao priliku da sarađuje sa Božom Maljkovićem i podseća da je i tada bilo potrebno vreme da proslavljeni stručnjak uspostavi sistem i donese rezultate.

"Sećam se kada je Boža Maljković došao u klub, sve je bilo novo za nas, ja sam bio igrač. Prvo smo se prilagođavali sistemu, nismo postali šampioni odmah, za šest meseci..." dodaje Forte.

Limož je u sezoni na izmaku ostao bez šansi da se bori za trofej, a najveći uspeh Duška Vujoševića bio je plasman ekipe u eliminacionu fazu Evrokupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anonymous
Thursday, 28.04.2016
16:05

Limoz ima budzet od oko 5M, vrv malo i veci, posle Strazbura najveci u Francuskoj, i to je solidan tim kreiran za EL. Buduci da takav nije uspeo da obezbedi barem 8 mesto u tako slabom prvenstvu moze se reci da je neuspeh. Ipak, treba se ukazati sansa svakom, Radonja na primer, je iskoristio i pokazao sta zna, i sta moze. Videcemo da li Dulo zna nesto, svakako ce imati sansu u dobar budzet da se pokaze...

avatar
nenad1995
Thursday, 28.04.2016
16:49

Moglo bi se reci da je neuspeh da je dosao na pocetak sezone, selektirao tim i prosao pripreme, ovako covek je dosao januara, kad je Limoz imao 0-2 u TOP32 EK i kad je bio 15-16 u Francuskoj ligi, uspeo je uvesti Limoz u nokaut fazu EK i dovesti ih do 10-11 mesta u Francuskoj ligi... Tako da ne moze se reci da je neuspeh, ali svakako nije ni uspeh i ne bi se slozio sa tobom da Limoz ima drugi budzet u Francuskoj, jel i Monako takodje ima opasan budzet...

avatar
Marco Popovich
Thursday, 28.04.2016
14:09

Hocu da pitam redakciju kako to da su ovakvi komentari i vredjanja dozvoljeni???

avatar
Sin Dragan
Thursday, 28.04.2016
12:38

Ovaj jadni predsednik Limoza nema pojma u koju se avanturu upustio. Covek temelji svoje tvrdnje na Bozi Maljkovicu koji je trenerska velicina za ovu kreaturu a tek o manirima da ne govorimo. Ali dobro, pametan covek se uci na tudjim greskama a budala na svojim.

avatar
thekrcun
Thursday, 28.04.2016
13:11

Ne pocinje recenica sa ali,toliko o pismenosti. On radi u Francuskoj,sta ti radis? Osim sto si plakao 13 godina.

avatar
bagra
Friday, 29.04.2016
01:53

Place i dalje, trajne posledice se vide

avatar
Thursday, 28.04.2016
09:41

Kada je dosao, skor Limoza je bio 8-9 (ipak ne 8-8 jer im (jos uvek) nije bio trener protiv Monaka u prvom delu, a taj mec su izgubili i on to gledao na tribinama/sa tribina), a sa njim u prvenstvu imaju 8-6 i prolazak dalje u EK - jedini pravi neuspeh je to ispadanje iz Kupa pa ako zbog toga treba novi, onda stvarno...

avatar
Trener u romingu
Thursday, 28.04.2016
09:38

Dulo Alhemičar Vujošević... Niste vi njega još upoznali kako treba....ove godine sa njim niste ušli u plejoff...ali sledeće godine sa njim kandidati za ispadanje....Jer biće..država,budžet,cia,bia,Vučić,Čović.....:-P

avatar
zlogi
Thursday, 28.04.2016
12:38

kompleksi su cudo :D