Lideri "okruglo", Markova lekcija bratu, buđenje Lovernja i Nagetsa!

Autor: Boris Jovanović
utorak 10.03.2015.
08:41
Izvor: Sportske.net

Mrtva trka Golden Stejta i Atlante, noćas konferencijski lideri stigli do 50. pobede. Kako je prošao sudar dva Gasola? Denver nije mogao da igra protiv boljeg protivnika za prekid crne serije. Pekovićev dabl-dabl, velika noć Entonija Dejvisa...

Beta/AP Photo/Rick Scuteri
Beta/AP Photo/Rick Scuteri

Povezane vesti

Okrugla, 50. pobeda za Voriorse je izvojevana u velikom stilu. Stef Kari je 25 od ukupno 36 poena postigao u nastavku, pa je lider lige protutnjao kroz Arizonu. Golden Stejt je sada pola pobede ispred Atlante, čeka ih mrtva trka za prvu poziciju i eventualno domaćinstvo u velikom finalu.

No, rano je o tome govoriti. Kari je noćas ubacio 7 trojki iz 13 pokušaja, njegov tim je delovao nemilosrdno, ni mnogo bolji tim od Feniksa ne bi izdržao. Sansi su sada tri utakmice iza Oklahome, trejdovi koje su napravili su poremetili tim, čini se da Feniks čeka dosta muka do kraja regularne sezone.

I Atlanta je stigla do pedesete pobede, natrpali su 130 poena Sakramentu, Kingsi su platili ceh za neočekivani poraz lidera Istoka prošlog vikenda u Filadelfiji. Povratnici u tim Korver i Kerol su ubacili po 20 poena, ukupno su Houksi ubacili 20 trojki i srušili rekord franšize, koji datira iz 1996. godine. Pero Antić je odmarao  i drugi meč u nizu.

Kings Hawks Basketball

Minesota je lako položila oružje protiv Klipersa, DeAndre Džordan je ubacio 20 poena, imao 17 skokova, pa je šampion Pacifika prekinuo mini seriju poraza. Klipersi su njihova mušterija dobili su ih 12 puta u nizu, tri godine ne znaju za poraz protiv ovog rivala. Garnet je meč presede na klupi, Peković imao dabl-dabl, 12 poena, 10 skokova.

Knicks Nuggets Basketball

Denver nije mogao da nađe bolje rivala da olakša svoje muke pobedom, Niksi su najgori tim lige i od sinoć prvi koji je stigao do 50 poraza. Kenet Farid je predvodio Nagetse sa 19 poena i 11 skokova. Lovernj za petnaestak minuta 8 poena, i 3 uhvaćene lopte. Nurkić je propustio i sedmi meč zbog povrede.

Boston je odneo pobedu iz Majamija, Ajseja Tomas je ubacio 25 poena, više nego rezerve Hita zajedno. Domaćin bez Dragića, Vajtsajd je zaradio isključenje, 34 poena Dvejna Vejda nisu bila dovoljna.

Bez centra u poslednjoj četvrtini Majami je bio lak plen, Boston je ubacio 14 poena iz reketa u poslednjem periodu i stigao do trijumfa.

Pelicans Bucks Basketball

Velika noć za Entonija Dejvisa. Izjednačio je rekord karijere, ubacio 43 poena Baksima, imao i 10 skokova i 6 asistencija, pa us Pelikansi slavili u Milvokiju. Ovo je bila 35 pobeda Nju Orleansa u sezoni, imaju jednu više nego u celom prošlogodišnjem šampionatu.

Grizzlies Bulls Basketball

Mark Gasol nije imao milosti za starijeg brata, Memfis je slavio u Čikagu. Mlađi Gasol je ubacio 23 poena, 15 u trećoj četvrtini, pa su se "Grizliji" gostili u "Junajted centru". Memfis je zadržao Čikago na 43.8% šuta, prinudio ih da naprave 17 grešaka, bila je to pobeda u stilu Memfis koji igra promenjivo u poslednje vreme.

Pau Gasol je ubacio 13 poena i imao 11 skokova, to je njegov 43. dabl-dabl u sezoni, izjednačio je rekord iz 2010. kada je igrao za Lejkerse. Nikola Mirotić je ubacio 18 poena i imao 12 skokova. Ovo je treći poraz u nizu za Čikago koji je izgubio drugo mesto na Istoku od Klivlenda.

Wizards Hornets Basketball

Odlična partija Vašingtona u Severnoj Karolini, zaustavili su zahuktale Hornetse i konačno zaigrali bolje na strani. Marsin Gortat je ubacio 20 poena, Vol dodao 15, uz 9 asistencija, na ruku im je išao i najgori šut Hornetsa u sezoni, svega 32.5%, prekinuli su seriju od pet pobeda.

Rezultati:

Atlanta - Sakramento 130:105
Majami - Boston 90:100
Šarlot - Vašington 69:95
Čikago - Memfis 91:101
Milvoki - Nju Orleans 103:114
Denver - Njujork 106:78
Klipersi - Minesota 89:76
Feniks - Golden Stejt 80:98

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke