Lider "obrijao" Hardena, Atlanta gazda Istoka, u Šarlotu najgore u istoriji!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 18.01.2015.
09:06
Izvor: Sportske.net

Golden Stejt naplatio ceh iz Oklahome "Bradonji" i "Supermenu". U Čikagu Houksi pokazali da su najbolji tim Istoka, a duel u Severnoj Karolini između Hornetsa i Pejsersa bio je težak za gledanje. Igrali su tako da će meč završili u istorijskim knjigama!

Beta/AP Photo/Pat Sullivan
Beta/AP Photo/Pat Sullivan

Povezane vesti

Hjuston je platio ceh. Veče posle poraza u Oklahomi, lider je rasturio Rokitse. Tompson i Kari su ubacili po 27 poena, Voriorsi su igrali sjajni u trećoj četvrtini koju su dobili sa 17 razlike i praktično rešili pitanje pobednika.

Tompson je odigrao fantastičnu odbranu na Hardenu, sveo ga na 11 poena, pa domaćin nije imao nikakvu šansu. Ovo je inače treća pobeda Golden Stejta nad Hjustonom u sezoni, ostao je još jedan duel, ali sada je jasno, prvi put posle osam godina će dobiti Hjuston u međusobnim mečevima u regularnoj sezoni.

Timberwolves Nuggets Basketball

Veliko iznenađenje u Denveru gde je Minesota prekinula seriju poraza. Blistao je top ruki Endrju Vigins, ubacio je 31 poen, najviše u karijeri. Malo poznati Robi Hjumel je pogodio kada se meč lomio, Raduljica nije dobio šansu. Na drugoj strani, Nurkić 4 poena, 9 skokova, uz loš šut. Dobre vesti su da bi Peković i Kevin Martin mogli da zaigraju u ponedeljak za Timbervulvse.

Clippers KingsBasketball

Klipersi su slavili u Sakramentu, mali derbi Kalifornije nije doneo veća uzbuđenja, Grifin sa 30, Mat Barns sa 26 poena su bili previše za Kingse bez Kazinsa. Džejson Tompson je kod domaćina imao rekordne 22 uhvaćene lopte, uz 23 poena, ali nije pomoglo, mada su Klipersi tek u trećoj četvrtini pokazali da su mnogo kvalitetniji od državnog rivala.

Grizzlies Lakers Basketball

Duel Memfisa i Portlanda je rešio neočekivani junak. Zaboravljeni Slovenac Beno Udrih je sa četiri poena u finišu sačuvao pobedu "Grizlijima". On je pogodio svih sedam šuteva tokom večeri, završio sa 17 poena. Randolf i Gasol su dominirali pod koševima, prvi je ubacio 20 poena, imao 15 skokova, dok je Španac uz 15 poena, dodao i 8 skokova, 6 asistencija i 3 blokade. Memfis je bio na +20 tokom drugog poluvremena, ali Blejzersi nisu odustajali, vratili su se pred poslednji minuta na -2. No, onda je Udrih preuzeo odgovornost i rešio stvari. Kod gostiju Oldridž 32 poena, 9 skokova, Lilard je ubacio 23, ali uz loš procenat šuta.

Hawks Bulls Basketball

Istočni derbi pripao je Atlanti. Kajl Korver je namestio ruku, ubacio je sedam trojki Čikagu, pa je njegov tim nastavio strašnu seriju. Ovo je 12. pobeda u nizu za Houkse za koje je ovo druga najduža serija pobeda u istoriji. Startovali su sa 7-6 skorom, ali od tada su dobili 26 od 28 mečeva. Derik Rouz je ubacio 23 poena, imao je 10 asistencija, a dva skoka su mu nedostajala za tripl dabl. Gasol je brojao do 22, ali stvar je u balansu. Houksi su imali četvoricu sa 16 i više poena, izgubili su manje lopti, pogađali kada se rezultat lomio. Pero Antić nije igrao, na drugoj strani Mirotić 5 poena, 4 skoka.

Wizards Nets Basketball

Vašington je čekao samo 24 sata da se revanšira Netsima za neugodni poraz. Svi visoki igrači Vizardsa su delovali mnogo bolje nego prethodno veče, Nene i Gortat su dominirali pod koševima, Brazilac je ubacio 20 poena, Poljak imao 16 skokova. Tako su neutralisali slabiju partiju Vola, na drugoj strani Džaret Džek ponovo u ulozi dublera za povređenog Vilijamsa odličan, 22 poena, ali nije bilo dovoljno. Teletović je ubacio 5, Bojan Bogdanović 8 poena.

Pacers Hornets Basketball

Užasna utakmica u Severnoj Karolini, bez Kembe Vokera je Šarlot dobio produžetak protiv Indijane, Henderson je ubacio 20 poena. Lans Stivenson se svađao sa bivšim saigračima, laktao sa Hibertom koji je u jednom trenutku završio na zemlji, ali sudije nisu nasele. Inače utakmica je bila toliko loša da će ući u istoriju, 151 poen uz produžetak, u eri sata to je najmanji broj poena. Šarlot je pobedio sa 30% šuta, Indijana prodala 20 lopti. Doduše, domaćin ima opravdanje, bez Vokera i Džefersona oni zaista mogu da budu presrećni što su pobedili na ovakav način.

76ers Pistons Basketball

Detroit je lako savladao Filadelfiju, dobili su devet od jedanaest mečeva i popravili užasan skor sa početka sezone. Kajl Singler je strpao šest trojki za 20 poena, Monro uz 12 poena imao 12 skokova, Pistonsi su u poslednjih 12 dana odigrali osam mečeva, dobili šest. Zanimljivo imali su samo jedan trening tokom perioda prepunog mečeva. Podsetimo, Filadelfija je dvaput osramotila Pistonse za manje od godinu dana, protiv Detroita su prekinuli onu seriju od 26 poraza proletos, a slavili su nakon produžetka u decembru  u gostima. Zanimljivo, sa skorom 16-25 Detroit kasni samo pobedu za osmoplasiranim Bruklinom i boriće se za doigravanje. Pistonsi od 2009. nisu bili u plej ofu, ali ni njihov kouč Van Gandi nikada u karijeri nije propustio da se plasira u doigravanje.

Rezultati:

Detroit - Filadelfija 107:89
Šarlot - Indijana 80:71
Bruklin - Vašington 90:99
Hjuston - Golden Stejt 106:131
Čikago - Atlanta 99:107
Memfis - Portland 102:98
Denver - Minesota 105:113
Sakramento - Klipersi 108:117

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke