"Levoruki" Kobi, Pekmen "preživeo", kako izgleda savršeni produžetak?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 22.01.2015.
09:08
Izvor: Sportske.net

Voriorsi počistili Hjuston, Brajant pogađa i levom. Vratio se Nikola Peković, Ras Vestbruk odigrao neverovatan produžetak u Vašingtonu! Vučević sjajan, ali porazi su deo odrastanja Orlanda...

Beta/AP Photo/Jim Mone
Beta/AP Photo/Jim Mone

Povezane vesti

Retko ćete videti Stefa Karija u bilo kakvoj raspravi sa protivnicima, u NBA ligi je poznat kao igrač finih manira.

Ipak, noćas ga je ozbiljno iznervirao Ariza koji ga je namerno udario. Karija su saigrači sprečili da ne napravi teži incident, posle odgledanog snimka, košarkaš Hjustona je zaradio tehničku grešku.

Kari je do kraja bombardovao koš gostiju iz Teksasa, 22 poena i 10 asistencije, ovo je 17. pobeda u nizu za Voriorse u "Orakl Areni", klupski rekord. Inače, derbi je rešen znatno pre kraja, drugu četvrtinu lider je dobio sa 30:13, u drugom poluvremenu bili su na +30, a rezerve Hjustona su samo ublažile poraz. Nisu im pomogla ni 33 Hardenova poena, "Supermen" Hauard je ubacio tek 7, imao je i 11 skokova, ali i čak pet grešaka. Golden Stejt je inače dobio i prethodna tri meča protiv Hjustona, počistili su Roketse ove sezone.



Takođe u Kaliforniji, radovali su se Netsi. Bruklin je odneo pobedu iz Sakramenta, Bruk Lopez je sa 22 poena i čak 6 blokada bio prevaga, pa iako je Kazins parirao sa 28 poena i 14 skokova, slavili su gosti koji su u penal završnici sačuvali nerve i poenima Bogdanovića i Džareta Džeka priveli posao kraju.



Feniks je prvo izgubio +25 protiv Portlanda, a onda ipak stigao do pobede. Bledso je predvodio Sanse sa 33 poena, 10 skokova i 6 asistencija, on je u finišu okrenuo rezultat, njegov tim je gubio pet razlike na manje od tri minuta pre kraja. A onda je Bledso sa sedam poena izrešetao Blejzerse pa se radovao domaćin. Postigao je rekord karijere, odličan je bio i Ajsija Tomas sa 27, najviše u sezoni. Dragić 16 poena, 4 asistencije. Portland bez povređenog Oldridža, Batum je ubacio šest trojki, veliko veče Francuza, 27 poena, 10 skokova, 5 asistencija nije nagrađeno pobedom.

Pacers Hawks Basketball

Atlanta je izjednačila rekord franšize sa 14 pobeda u nizu, i dalje su neporaženi od Božića. Preslišali su Indijanu, Tig je sa 17 poena i 11 asistencija dirigovao Houksima. Ovacije za Kajla Korvera, sjajnog šutera koji je digao publiku na noge, svojim prvim zakucavanjem u poslednje dve godine. Pero Antić solidan sa 12 poena i 4 uhvaćene lopte, igrao je oko 18 minuta. Dodajmo da je Majk Budenholcer trener Atlante ovom pobedom praktično obezbedio prvo mesto do narednog meseca, tačnije mesto na klupi Ol Star tima Istoka, u februaru u Njujorku.



Brendon Dženings je obeležio duel u "Motorgradu", između Detroita i Orlanda. Imao je čak 21 asistenciju, uz 24 poena. Kada su Pistonsi startovali sa 5-23 svi su ih prežalili, posle toga je usledilo 12 pobeda u 15 mečeva i sada stvari izgledaju mnogo bolje za Van Gandija i njegov tim. Drumond je ubacio 26 poena, imao 17 skokova, Pistonsi su prokockali prednost u finišu, ali je Dženings ugasio nadu Medžika. Kod Orlanda još jedno veliko veče Nikole Vučevića. Crnogorac je ubacio 26 poena, imao i 15 skokova, ali porazi su stvarnost njegovog tima već par sezona.

Entoni Dejvis se vratio sa 29 poena nakon par mečeva pauze Pelikansi su slavili protiv Lejkersa. Brajant je ubacio 14 poena, imao 7 asistencija, ali je odigrao manje od pola sata. Povredio je desno rame, pa je šutirao u poslednjoj četvrtini levom rukom! Nije pomoglo, mada čim bi izašao iz igre, Nju Orleans je stvarao prednost.



Drama u prestonici, Oklahoma je produžetku srušila Vizardse. Igralo se na jednu loptu, ali je nezaustavljivi Vestbruk ubacio svih 13 poena za Tander u dodatnih 5 minuta. Meč je završio sa 32 poena, po 8 skokova i asistencija. Postigao je i pobedonosni koš na manje od sekundu do kraja. Durant je dodao 34 poena, namestio i ruku u drugom poluvremenu posle 14 promašenih trojki u nizu u poslednja dva meča. Ovo je bio prvi poraz Vašingtona u sezoni posle vođstva pred poslednju četvrtinu.



Gasol i Rendolf su bili previše za Toronto. Španac je ubacio 26 poena, imao je 7 skokova i 5 asistencija, Rendolf dodao 19 poena i 13 skokova. Dvojica centara su dominirala, mada je ekipno gost imao više skokova. Ipak, serijom 13:3 sredinom poslednje četvrtine su se "Grizliji" odlepili i ne baš lep meč priveli kraju. Kanađanima ne ide u poslednjih mesec dana, dobili su svega 3 od poslednjih 11 mečeva.

Dalas je lako prošao Minesotu, ubacili su im 11 trojki, u poslednjoj četvrtini je bilo preko 20 razlike za goste koje je predvodio Parsons sa 22 poena. U timu Minesote videli smo posle duže pauze Nikolu Pekovića, ubacio je 14 poena, imao 4 skokova. Miroslav Raduljica nije dobio šansu.

"Bitno da nisam umro na terenu", našalio se Peković koji je bio odsutan dva meseca. Delovao je dobro, ali ne vredi, tim je slab, šutirali su 35% noćas, jasno ne bi mogli da dobiju ni nekog značajno slabijeg od Dalasa.

Jazz Cavaliers Basketball

Bolesni Lebron je ubacio 26 poena, imao 9 asistencija i 7 skokova protiv Jute, nije želeo da izostane, a Klivlend je delovao sigurno tokom meča u kome pobednik nije dolazio u pitanje. Bio je to četvrti trijumf u pet mečeva za Kavse, posle povratka Džejmsa nakon dve nedelje pauze. Kajri Irving je takođe zakačio virus, nije ga sprečilo da ubaci 18 poena, a sve bolji je Rus Mozgov koji pokazuje znake života nakon trejda, ubacio je 16 poena.

Knicks 76ers Basketball

U Filadelfiji zlo i gore, sudar očajnika, dva najgora tima u ligi pripao je gorem, Niksima. Oni su pobedili sedmi put u sezoni, primakli se Siksersima i prekinuli seriju od 16 poraza. Melo je ubacio 27 poena, imao 11 skokova, na drugoj strani Karter-Vilijams 27 poena, 7 asistencija, 6 skokova. Sada Filadelfija ima samo pobedu više od Njujorka, čeka nas verovatno mrtva trka ko će biti gori.

Heat Hornets Basketball

Šarlot je napravio još jednu ružnu pobedu, uz malo poena, očajne procente, pa iako nisu postigli koš iz igre u poslednjih sedam minuta, Hornetsi su slavili. Ovo je njihova osma pobeda u poslednjih devet mečeva, neće joj gledati u zube. Bijombo je ubacio 12 poena, imao isto toliko skokova, Kemba Voker se oporavio i postigao 15 poena. Na drugoj strani Vejd i Boš dali su po 17, ovaj drugi je promašio trojku za pobedu. Mario Čalmers je pokupio skok u napadu i sam probao trojku iz ugla, ali je Hit pognute glave napustio Severnu Karolinu.

Rezultati:

Detroit - Orlando 128:118
Atlanta - Indijana 110:91
Šarlot - Majami 78:76
Filadelfija - Njujork 91:98
Klivlend - Juta 106:92
Minesota - Dalas 75:98
Memfis - Toronto 92:86
Vašington - Oklahoma 103:105 pr.
Nju Orleans - Lejkersi 96:80
Feniks - Portland 118:113
Golden Stejt - Hjuston 126:113
Sakramento - Bruklin 100:103

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke