Letonci spremni za operaciju Rio

Autor: Boban Filipović
sreda 06.04.2016.
15:37
Izvor: Sportske.net

Selektor Letonije Ainaris Bagatskis saopštio je preliminarni spisak za kvalifikacioni turnir koji će se u julu održati u Beogradu.

BETA/AP Photo/Frank Franklin II
BETA/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Najzvučnije ime na ovom spisku svakako je ruki Njujork Niksa Kristaps Porzingis, ali osim njega tu je plejada sjajnih šutera.

Pomenimo samo Janisa Strelnieksa iz Brose Basketsa, bivšeg asa Partizana, sada člana Laboral Kuće Davisa Bertansa, njegovog starijeg brata Dairisa, inače igrača Bilbaoa, pa iskusnog Janisa Blumsa, te Janisa Berzinša i Kasparsa Vecvararsa, koji su bili predvodnici U20 reprezentacije koja je pre tri godine osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

letonci

Letonija je u grupi sa Češkom i Japanom na predstojećem kvaliikacionom turniru u Beogradu za Olimpijske igre u Rio De Žaneiru, a postoji mogućnost da bude rival 'Orlovima' u nokaut fazi.

Poznato je da je šut najjače letonsko oružje i iz tog razloga se neretko dešavalo da uzimaju skalp favoritima na velikim takmičenjima. Zbog koncepcije predstojećeg turnira u našem glavnom gradu, zbog 'šuterske klinike' i repspektabilnog rostera možemo da ih proglasimo za najozbiljniju prepreku 'Orlovima' na putu ka Riju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke