"Leteći" Grifin, Rouzu ni Lebron ne može ništa!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 05.05.2015.
08:17
Izvor: Sportske.net

Gosti naneli prve udarce u polufinalima u Klivlendu i Hjustonu. Grifin bez Pola nosio tim na leđima do brejka, Rouz i Gasol isprašili Lebrona!

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Stef Kari je MVP, ali je Derik Rouz podsetio na dane kada je nosio istu etiketu. Čikago je predvođen svojom "jedinicom" slavio u Klivlendu i polufinalnu seriju otvorio brejkom.

Rouz je ubacio 25 poena, Gasol dodao 21, uz 10 skokova, domaćin nemoćan da zaustavi dvojicu najboljih igrača Bulsa. Rouz i Gasol su pik-en-rolom uništili odbranu rivala, Džimi Batler je brojao do 20 i pogodio najvažniji šut u poslednjem minutu, odnosno dotukao grogiranog domaćina.

Klivlend je u problemima, uz Lova je nedostajao i Džej Ar Smit, Kajri Irving je ubacio 30 poena, Lebronu je asistencija nedostajala za tripl-dabl. Završio je sa 19 poena, 15 skokova, 9 asistencija, nije bilo dovoljno, tim pre što je izgubio šest lopti. Ovo je tek drugi poraz Klivlenda u Ohaju u poslednje 24 utakmice, ali došao je u najgorem trenutku.

Bulls Cavaliers Basketball

Zanimljivo, Rouz nije sedeo na klupi, vozio je biciklu u jednom od hodnika dvorane kako se ne bi hladio dok nije na parketu.

Lebron je pretekao Skotija Pipena po broju asistencija u plej ofu. Ima ih 1054, sada juri Birda koji ima 8 dodavanja više. Na prvom mestu večne liste je Medžik Džonson sa 2346.

Naredni meč je ponovo u Klivlendu u sredu.

Bulls Cavaliers Basketball

Brejk i u Teksasu, Klipersi su uzeli meru Hjustonu i to bez Krisa Pola.

Fantastična partija Blejka Grifina obeležila je veče, ubacio je 26 poena, imao 14 skokova, 13 asistencija.

Hjuston je jurio rezultat, serijom od 5:0 se spustio na -1, sredinom poslednje četvrtine, ali je Klipse pogurao Mat Barns. On je ubacio dve trojke u seriji 12:0, tada je bilo jasno da će pobeda na Pacifik.

Clippers Rockets Basketball

Ovo je inače prvi meč koji je Pol propustio u sezoni, ali je ostatak tima nadoknadio njegove poene, Kraford je ubacio 21, Barns 20.

Kod Roketsa loša partija Hardena, dao je 20 poena, ali je napravio čak 9 grešaka. Inače, Hjuston je prodao 23 lopte, previše za ovakvu utakmicu. Najefikasniji kod domaćin Hauard sa 22 poena.

Ništa Hjustonu nije pomoglo ni to što su bili odmorniji, imali su šest dana pauze, dok su Klipersi pre samo 48 časova eliminisali šampiona.

Kris Pol će se vratiti tokom serije, ali nije sigurno da će sutra uveče biti u timu kada je Hjuston ponovo domaćin.

Clippers Rockets Basketball

Klipersi nisu bili bez podrške, DeAndre Džordan je rođen u Hjustonu, nekoliko desetina njegovih prijatelja i rodbine bučno su ga bodrili sa tribina.

Oba trenera su primenila taktiku pravljenja faulova nad lošim izvođačima penala, Hauardom i Džordanom, "Supermen" je ubacio 4 od 9, Džordan 6 od 11.

Dodajmo na kraju da Ostin Rivers nije razočarao oca na klupi, počeo je u petorci umesto Krisa Pola i ubacio 17 poena.

Rezultati:

Klivlend - Čikago 92:99 (0:1)
Hjuston - Klipers 101:117 (0:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Joco INTER
Tuesday, 05.05.2015
14:22

Naslov nerealan... Uvek se potencira LeBron, a Irving se baca u senku bez razloga. On je bio najbolji igrac Cavsa u utakmici , ko je gledao, zna o cemu pricam. :)

avatar
Mustang
Tuesday, 05.05.2015
12:16

Chikago do titule, ako je neko zsluzio onda su to oni.. Godinama unazad igraju plej-of desetkovani povredama.. Sada je vreme da im se vrati, kada su ih povede zaobisle.

avatar
Dakijev psihijatar
Tuesday, 05.05.2015
10:42

Hvala mocartu za kvotu 2,75 na Cikago.Klipersi h2,Cikago 2,Gasol i Grifin vise poena lagano ;)

avatar
D.Green4 Black&White
Tuesday, 05.05.2015
09:00

Kolko mi drago zbog Derick Rosea :) Kida decko,,,,