"Leteći cirkus" Deja Radonjića

Autor: Boban Filipović
petak 20.11.2015.
18:03
Izvor: Sportske.net

Nema opravdanja kada se izgubi "utakmica sezone" i to posle plus 21!

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Crvena zvezda Telekom je sinoćnim porazom u Strazburu demonstrirala da nema evroligaški nivo i karakter.

Dok je išao šut, sve je teklo kao po loju, kada je stao nije bilo plana B, Francuzi su topili razliku, preokrenuli i na kraju došli do pobede.

Dejan Radonjić je razapet na stub srama, navijači po društvenim mrežama traže njegovu smenu, sinoćni poraz je za veliku većinu bila kap koja je prelila čašu.

Izlaskom Stefana Jovića iz igre zbog pet penala Zvezda nije imala igrača koji bi 'stao na loptu' i odranizovao iole pismen 'napad', Rebić i Dangubić su platili danak neiskustvu, jeftino prodatim loptama omogućili lake poene Strazburu iz kontre, a sa druge strane crveno-beli u poslednjoj četvrtini nisu dali koš iz igre!

Ovaj poslednji podatak naročito boli, posebno je nejasno što se sililo sa šutem za tri koji je stao i zbog čega na to nije skrenuta pažnja na tajmautima, koji su pozivani sa zakašnjenjem.

Na poslednja dva gostovanja u Minhenu i Strazburu košarkaši Zvezde šutnuli su čak 57 trojki i pogodili 21. Protiv Bajerna je to forsiranje dalo rezultat jer su šutevi van linije 6.75 ulazili u finišu meča, protiv Strazbura to nije bio slučaj, ali je 10 pogođenih trojki u prvom poluvremenu jednostavno morao da bude dovoljno jaka zaliha da se dobije utakmica. Na kraju se taj procenat žešće iskvario - 13/35 (37%)!

Zvezda je sinoć u finišu ličila na 'rahmetli' kragujevački Radnički Mute Nikolića kada se ama baš sve u igri zasnivalo na šutiranju trojki, pa ako krene-krene.

Sve u svemu, Zvezda ostaje na dve pobede i sa samo teorisjkim šansama za plasman u top 16, jer, kada je propustila onakvu priliku da dobije utakmicu protiv objektivno najslabije ekipe u grupi, neralno je očekivati da se 'vadi' protiv ostalih. U te ostale spada i Bajern jer nije realno oečkivati da crveno-beli u beogradu imaju šutersko veče kao prošle nedelje u Minhenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Friday, 20.11.2015
21:08

On je jedino bolji trener od Božića....dobro možda ne bolji ali iskusniji.

avatar
AvantiStellaRossa
Friday, 20.11.2015
19:29

* Rebic i Guduric su platili danak neiskustvu.