Leonard probudio šampiona, pozitivna Oklahoma!

Autor: Boris Jovanović
sreda 21.01.2015.
09:01
Izvor: Sportske.net

U dva noćašnja meča očekivane pobede gostiju. Sparsi liče na sebe, Tander prošao Floridu.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Sa Leonardom stvari izgledaju drugačije za šampiona. Njegov povratak posle povrede ruke je povukao pomalo umorni tim Sparsa. Noćas je sjajni Leonard ubacio 17 poena, imao 15 skokova, a San Antonio je odneo pobedu iz Kolorada.

Još šokirani od dubokog zamrzavanja u Ouklendu protiv Voriorsa, košarkaši Denvera su se dobro držali, Farid je imao veliko veče sa 26 poena i 14 skokova, ali je klasa gostiju presudila. U trećoj četvrtini Sparsi se se malo odlepili serijom 7:0, a onda u poslednjem periodu, uz dve trojke Leonarda i novu seriju od 11:2, stvari su počele da se naziru. Sve što su Nagetsi uspeli je da se spuste na -8, ali pobeda šampiona nije došla u pitanje.

Jusuf Nurkić je ubacio 10 poena i imao 9 skokova.

Thunder Heat Basketball

Na Floridi je slavila Oklahoma. Tander je dobio Hit i prvi put u sezoni se pomerio iznad 50% pobeda. Podsetimo, prvo je nedostajao Durant, pa se povredio i Vestbruk, posle je KD morao na još jednu kraću pauzu, prešli su dug put, ali sada su ponovo u poziciji da razmišljaju o plej ofu. Durant je noćas ubacio 19 poena, imao po 8 skokova i asistencija, ali je odbrana odradila veliki posao. Spustili su domaće na 86, pa se ni lošiji šut glavnih zvezda Oklahome nije osetio. Jer Vestbruk i Durant su postigli po 19 poena, ali su recimo trojke šutirali ukupno 0 od 10. Oklahoma je imala slabije procente od domaćina, ali i više skokova, uz to Hit je prodao 19 lopti.

Na kraj, dodajmo da je ovo matematički polovina sezone, da Oklahoma ima 21 pobedu, Majami koji se navikava na život bez Lebrona 18, sedmi su na Istoku, ali ih čeka grčevita bitka za doigravanje u drugoj polovini regularne sezone.

Denver - San Antonio 99:109
Majami - Oklahoma 86:94

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke