Leo Vesterman - Od ''lovca'' sa Partizanom do ''lovine'' u CSKA!

Autor: Darko Mitrović
subota 15.07.2017.
14:53
Izvor: Sportske.net

Francuski plejmejker svestan je šta ga čeka u narednoj sezoni, u novom klubu.

Epa/Spyros Chorchoubas
Epa/Spyros Chorchoubas

Povezane vesti

Podsetimo, francuski košarkaš koji je afirmaciju stekao u Partizanu, ovog leta ostvario je transfer karijere - pojačao je ekipu moskovskog CSKA. S obzirom da su ''Armejci'' nedugo zatim ostali bez najboljeg igrača Miloša Teodosića koji je otišao u Kliperse, jasno je da će Leo Vesterman biti izložen ogromnim očekivanjima i  novom klubu.

Ipak, u intervjuu za francuski ''bebasket.fr'', Vesterman uverava da je spreman za najveći izazov u karijeri.

''To jeste prilika za mene, iako moj dolazak nije bio u vezi sa njegovim odlaskom. Igrača kao što je Teodosić je, naravno, nemoguće zameniti i biće mnogo više odgovornosti za druge igrače. Moramo da budemo spremni, ja pogotovo. Ipak je ovo nešto što bi moglo biti povoljno za mene'', objašnjava Vesterman.

Bez obzira što će Moskovljani u novoj sezoni biti značajno oslabljeni Teovim odlaskom, Vesterman očekuje borbu za titulu prvaka Evrope.

''Naravno! To je jednostavno - moramo da pobeđujemo sve! Pritisak će biti mnogo veći nego u svim drugim klubovima. Kada si u Evroligi sa Partizanom, Limožom ili Žalgirisom, ti si autsajder, 'lovac'.

A kad si u CSKA, postaješ 'lovina'. Svako će želeti naš 'skalp' i to će biti nešto drugačije za mene. Bez obzira da li igramo protiv Barselone, Makabija ili nekog lošijeg tima, cilj je protiv svih da se pobeđuje'',
poručio je Vesterman.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke