Lekar potvrdio: "Teo imao dozvolu za korišćenje deksametazona"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 23.09.2016.
18:47
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Doktor košarkaške reprezentacije Srbije Dragan Radovanović objasnio je da je Miloš Teodosić imao dozvolu FIBA za korišćenje leka deksametazon kako bi prevazišao povredu vrata.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Hakerska grupa "Elegantni medvedi" objavila je u petak novi spisak sportista kojima se stavlja na teret da je koristio nedozvoljena sredstva, a na njemu je bilo i ime Miloša Teodosića.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije negirao je takve optužbe o čemu ste više mogli da čitate OVDE!

Tokom večeri je istim povodom i lekar košarkaške reprezentacije Srbije Dragan Radovanović za "Blic" govorio o tome da je Miloš Teodosić koristio lek deksametazon koji ne spada u doping.

"Taj lek se često traži i nije problem da se za njega dobije dozvola, za jednokratnu ili dvokratnu upotrebu, do tri dana. Deksametazon nikako ne utiče na sportski performans. Dakle, to nije nedozvoljeno sredstvo već lek" kazao je Dragan Radovanović za "Blic".

Srpski reprezentativac je u svojoj izjavi rekao da je deksametazon koristio zbog povrede vrata koju je imao u januaru, a lekar Dragan Radovanović dodao je da FIBA takođe dala dozvolu.

"Koliko znam, Teodosić je u periodu kada je koristio deksametazon, imao uklještenje vratnih nerava, nije mogao da se pokrene i imao je ozbiljnih problema" rekao je doktor Ivanović i dodao,

"Kad nerv otekne i uklješti se u kičmenim otvorima, kasnije su moguće posledice. Lek onda mora hitno da se da i od podnošenja zahteva u roku od 24 časa dobijete dozvolu. FIBA je bez problema dala tu dozvolu. Što bi nama popuštali? Teodosić je kontrolisan i na Igrama u Riju i na pripremama" zaključio je doktor Ivanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke