Lek za Vestbruka, noć karijere Nikole Vučevića!

Autor: Boris Jovanović
subota 04.04.2015.
09:51
Izvor: Sportske.net

"Grizliji" preplašili sjajnog pleja Oklahome, Crnogorac odigrao partiju karijere. Divizijska titula za Portland, Kazins, Dramond i Mark Gasol pisali istoriju!

Beta/AP Photo/Brandon Dill
Beta/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Memfis je našao rešenje za Vestbruka. Posle prve četvrtine u kojoj im je ubacio 12 poena, prilepili su mu Džefa Grina koji ga je sjajno čuvao, zadržao na šest poena u nastavku, Ras je pogodio samo jedan šut posle promene čuvara.

To je i odlučilo, Grin je stigao i da ubaci 22 poena, pa je u pravom smislu reči, junak trijumfa.

Gasol je brojao do 19, Rendolf 14, Konli i Kurtni Li po 13. Sada su "Grizliji" izjednačeni sa Hjustonom u borbi za drugo mesto Zapada i naravno titulu na Sautvestu.

Na Nortvestu se šampion zna, titulu su prigrabili Blejzersi pošto su lako noćas slavili u Los Anđelesu. Ovo je njihova prva titula u konferenciji od 2009. kada su je podelili, i prva samostalna od vremena Klajda Drekslera to jest početka devedesetih. U isto vreme, poraz znači i matematički oproštaj Lejkersa od plej ofa, prvi put će propustiti doigravanje dva puta u nizu od 1976. godine.

Trail Blazers Lakers Basketball

Inače u "Stejpls centru" nije bilo dileme, MekKolum i Lilard su predvodili Blejzerse, iskombinovali 47 poena, ovo je i prvo čišćenje Lejkersa od strane Portlanda u poslednje dve decenije. Sem prve početkom januara, ostale tri pobede nad ovim rivalom tokom sezone su bile dvocifrene, ova sinoćnja od +30 najubedljivija.

Pelicans Kings Basketball

Poraz Oklahome je produžio nadu Pelikansa da će igrati u plej ofu. Oni su noćas savladali Sakramento, preživeli veliku noć Kazinsa. Centar Kingsa je ubacio 24 poena, imao 20 skokova i 13 asistencija. Nije bilo dovoljno, gosti su nekako sačuvali pobedu iako su u trećoj četvrtini imali ubedljivu prednost. I Tajrek Evans je mogao kao Kazins do tripl dabla, ubacio je 19 poena, imao 12 skokova i 9 asistencija. Entoni Dejvis je dodao 20 poena, Pelikansi su sada na pola pobede od osmoplasirane Oklahome, čeka nas uzbudljiv finiš regularne sezone.

Na kraju još par reči o Kazinsu, postao je prvi igrač Kingsa od, pogađate, Krisa Vebera koji je napravio tripl dablove u nizu.

Nuggets Spurs Basketball

Sparsi su lako savladali Nagetse, ovo je 16. sezona u nizu da će imati minimum 50 pobeda. Igraju u odličnoj formi posle Ol-Stara, jasno Denver je bio lak zalogaj. Beležimo šest trojki iz isto toliko pokušaja za Danija Grina, na kraju je bilo +30, Nurkić je na drugoj strani ubacio 6 poena, pogodio sva tri šuta, imao je i 9 asistencija i 3 ukradene lopte. Lovernj nije dobio šansu.

San Antonio se sada izjednačio sa Klipersima u borbi za peto mesto na Zapadu.

Raptors Nets Basketball

Netsi su sve bliže doigravanju, stigli su noćas do šeste pobede u nizu. Savladali su Toronto, Bruk Lopez koji je bio meč viner u Medison Skver Gardenu je noćas ubacio 30 poena i imao 17 skokova u trujumfu nad Kanađanima. Tadeus Jong je postigao ključne poene u finišu, brojao je do 29, a Deron Vilijams je postigao 30.

Bucks Celtics Basketball

Sada su Netsi na sedmoj poziciji, u leđa im gledaju i Majami i Boston koji je poražen od Milvokija. Seltiksi su dozvolili da rival u trećoj četvrtini napravi seriju 18:2, pa su gosti odneli pobedu i učvrstili se na šestom mestu sa dve i po pobede više u odnosu na Netse. Sa druge strane Boston je pao na pola pobede iza osmoplasiranog Majamija, neće im biti lako u poslednjih šest mečeva regularne sezone. Ovo je inače za Milvoki bila prva pobeda na strani u poslednja dva meseca.

Pistons Bulls Basketball

Čikago je uz 50. dabl-dabl Gasola u sezoni slavio protiv Detroita. Poslednji čovek koji je napravio ono što je pošlo za rukom Špancu bio je Čarls Oukli pre tridesetak godna. Inače, Torontov poraz znači i da su Bulsi ponovo sami na trećem mestu Istoka. Nije to bila neka sjajna partija, Čikago je preživeo 14 poena i 22 skoka Andre Dramonda, uz to je mladi centar imao i 6 blokada. i Za njega je to istorija, prvi čovek je ikada u Pistonsima koji je u istoj sezoni imao 1000 poena, 1000 skokova i 100 blokada.

Magic Timberwolves Basketball

U meču bez značaja Vučević je u Minesoti sam pobedio Timbervulvse. Crnogorac je ubacio 37 poena i imao 17 skokova. Ovo je njegova partija karijere, Orlando je imao prednost u reketu, Vučević je to obilato iskoristio. Naravno kod Minesote nije bilo zemljaka Pekovića, ali ni Garneta, Dienga, Šabaza Muhameda, bili su bez centara, sve to na kraju se odrazilo na rezultat. Vučević i Haris su ukupno dali 62 poena za Medžik koji je prekinuo seriju od tri poraza.

Hornets Pacers Basketball

Indijana je slavila protiv Šarlota, ostala u trci za plej of. Hornetsima ne ide na ovom gostovanju, 12 puta  u nizu su izgubili protiv Pejsersa. Loš doček za Lensa Stivensona koji je otišao u Šarlot uz veliku pompu, ali retko dobija šansu. Ušao je za Hornetse u trećoj četvrtini, dobio salve zvižduka svaki put kada bi primio loptu.

Indijana je 10. Šarlot mesto ispod, ali i jedni i drugi će se teško dokopati doigravanja. Doduše Pejsersi imaju pobedu više i malo više nade...

Knicks Wizards Basketball

Vašington je preslišao slabašni Njujork uz 18 asistencija Džona Vola. Imali su prilike da malo odmore iskusnije, recimo Pola Pirsa, večeras ih čeka duel sa Memfisom. U prvoj četvrtini su Vizardsi napravili seriju od 19:0, tada je bilo gotovo, poveli su sa 30:8.

Rezultati:

Boston - Milvoki 101:110
Bruklin - Toronto 114:109
Vašington - Njujork 101:87
Indijana - Šarlot 93:74
San Antonio - Denver 123:93
Čikago - Detroit 88:82
Memfis - Oklahoma 100:92
Minesota - Orlando 84:97
Lejkersi - Portland 77:107
Sakramento - Nju Orleans 95:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke