Lejkersi sjajni, Klipersi očajni! Ljuti Vučević odličan sa klupe!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 28.11.2016.
08:31
Izvor: Sportske.net

Atlanta pala u Holivudu, Klipersi se baš izbrukali u Indijani! Crnogorac odličan pošto je, kako kaže, bez razloga, preseljen na klupu!

AP Photo/R Brent Smith
AP Photo/R Brent Smith

Povezane vesti

Nije greška, Lejkersi su počistili Houkse, ma kako to čudno zvučalo. Lu Vilijams je vodio domaćina do druge pobede u ovoj sezoni nad favorizovanom Atlantom, timovi se više neće sastajati, osim ako ne izbore plasman u veliko finale, što se neće desiti.

Vilijams je 13 od 21 poena ubacio u poslednjoj četvrtini, kada su Lejkersi rešili pitanje pobednika. Tim se ne može prepoznati, iako bez Rasela i Rendla, tim iz Los Anđelesa je odigrao sjajan meč, a kouč Volton je čak desetorici igrača pružio značajnu minutažu.

Što se Vilijamsa tiče, svi znamo da on najbolje igra kad je najbitnije. Kao da ima pik na Houkse, svoj nekadašnji tim (uz to rodio se u Džordžiji), i u Atlanti je pre nekoliko nedelja postigao 16 od 18 poena u poslednjem periodu.

Hjuston je u svom stilu slavio u Portlandu, Harden je ubacio 38 poena, imao 10 asistencija, Teksašani su postigli čak 130 poena. Jasno, pljuštale su trojke, čak 17, ali za Roketse je to uobičajeno. Šest je dao Erik Gordon, ukupno 26 poena. Na drugoj strani, MekKolum 28, Lilard 27, dobro su otvorili meč, ali su se gosti vratili do poluvremena. Na pravom ispitu "Bradonja" i drugovi će biti sutra uveče kada će se suočiti sa jednom od najboljih odbrana lige, Jutom.

Posle drugo vremena, slavio je Dalas, uz 23 poena Harisona Barnsa. U Teksasu su pali Pelikansi, nije im pomogla nova sjajna partija Entonija Dejvisa, 36 poena za "Obrvu", dodao je i 13 skokova. Dalas je okrenuo meč u poslednjoj četvrtini, u tim trenucima odličan je bio zaboravljeni Ves Metjus. On je ubacio 12 poena kada se rezultat lomio. Ovo je za Mavse tek treća pobeda, imaju i trinaest poraza i dalje su najgori tim u ligi.

Milvoki je stigao do jedne od retkih pobeda nad Orlandom u gostima, obično imaju problema na Floridi. Džon Henson je ubacio 20 poena, Antetokupmo 18, ali je izgubio čak šest lopti. Ipak, Baksi slavili u meču u kome su oba trenera probala sa novim starterima. Tako je Vučević počeo sa klupe, 17 poena i 16 skokova. Crnogorac koji je počeo 284 od 289 utakmica nije bio srećan zbog odluke trenera Fogela, rekao je da nema razloga da ga sele na klupu, ali i da je jedino što može da ostane profesionalan i igra najbolje što može. To je i uradio, ali je Medžik doživeo novi poraz.

Kingsi su se radovali u Bruklinu, Kazins je sa 37 poena i 11 skokova kontrolisao utakmicu, Rudi Gej uz 22 poena, imao po 8 skokova i asistencija. Mat Barns je isključen zbog grubog prekršaja nad Šonom Kilpatrikom. Tada su Netsi smanjili prednost gostiju, ali je Sakramento serijom 16:0 priveo meč kraju.

Iznenađenje večeri je poraz Klipersa od Indijane. Pejsersi su bili bez Pola Džordža i Si-Džej Majlsa, spustili su vodeći tim lige na samo 70 poena. U poslednjoj četvrtini Klipersi su dali svega 12, izgleda da im je forma u padu, posle Detroita, pali su i u Indijanapolisu. Napravili su 20 grešaka, šutirali 31%, pogodili samo četiri trojke, ne samo da nisu ličili na vodeći tim lige, već ni na NBA tim!

Ovo je prvi put da su ubacili manje od 80 poena, od kada je Dok Rivers trener.

Popravni je u utorak u Bruklinu, Netse su kod kuće pre dve nedelje pobedili sa 32 poena razlike.

U matine terminu, odlična partija Jokića u pobedi Denvera, šampion Klivlend se namučio u Filadelfiji i ipak iščupao pobedu u finišu.

Rezultati:

Lejkersi - Atlanta 109:94
Portland - Hjuston 114:130
Dalas - Nju Orleans 91:81
Orlando - Milvoki 96:104
Bruklin - Sakramento 105:122
Indijana - Klipers 91:70
Feniks - Denver 114:120
Filadelfija - Klivlend 108:112

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke