Lejkersi se renoviraju, stigao i Buzer!

Autor: Janko Glavonjić
petak 18.07.2014.
11:05
Izvor: Sportske.net

Los Anđeles Lejkersi, koji su zbog konstantnih povreda Kobija Brajanta u prethodnim sezonama daleko ispod svog renomea, pokušaće sledeće sezone da naprave kompetitivniji tim.

Beta/AP Photo/Alex Brandon
Beta/AP Photo/Alex Brandon

Povezane vesti

Pau Gasol je otišao u Čikago Bulse, a na njegovo mesto doći će Karlos Buzer. Na kraju su ova dva igrača zamenila timove, ali ne radi se o klasičnom trejdu.

Buzera je Čikago amnestirao pošto im više nije potreban jer je Gasol popunio njegovo mesto. Bulsi će morati da plate Buzeru preostalih 16,2 miliona dolara do ispunjenja njegovog ugovora, tako da će Lejkersima ovaj iskusni krilni centar biti jeftiniji.

Buzer je prošle sezone bio na karijernom minimumu kada se govori o učinku, beležio je prosečno 13,6 poena i 8,3 skokova. Ipak, Lejkersi smatraju da Buzer više odgovara fizionomiji njihovog tima.

Zanimljivo je da je Lejkerse napustio i nemački centar Kejman, dok je došao Ed Dejvis, takođe krilni centar, ali mnogo atletičniji i od Kejmana i od Buzera, tako da možda Lejkersi planiraju neku svoju verziju "small ball"-a za narednu sezonu.

Džeremi Lin je takođe stigao iz Hjustona, i po svom priznanju, jedva čeka da deli parket sa Kobijem Brajantom. Videćemo kako će sve to izgledati naredne sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke