Lejkersi osvojili letnju ligu, Lonzo MVP

Autor: Boban Filipović
utorak 18.07.2017.
12:24
Izvor: Sportske.net

Ako se po jutru dan poznaje, 'Jezerdžije' iz Los Anđelesa bi u narednoj sezoni mogle da naprave veliki iskorak...

EPA/JASON SZENES
EPA/JASON SZENES

Povezane vesti

Pobedom nad Portlandom u finalu, LA Lejkersi su osvojili letnju NBA ligu koja se igrala u Las Vegasu.

Lejkersi su podesili nišasnek sprame, pogodili 14 trojki iz 24 pokušaja i tukli Blejzerse rezultatom 110:98, a najbolji akter meča bio je Kajl Kuzma sa 30 poena i 10 skokova.

Kao i u polufinalu protiv Dalasa Kuzma je odlično šutirao trojke (6/10), a legendarni Medžik Džonson mu je poručio posle utakmice da se spremi za velike stvari.


Zanimljivo, u finalu je bilo čak 11 igrača sa dvocigrenim učinkom, šestorica iz Lejkersa i petorica iz Portlanda. Osim Kuzme, ponovo je impresionirao sjajni šuter Met Tomas koji je pogodio svih pet ispaljenih trojki.

Iako nije igrao u finalu, za najkorisnijeg igrača letnje lige izabran je talentovani plejmejker Lonzo Bol, momak koga su Lejkersi na ovogodišnjem draftu izabrali kao drugog pika.

Lonzo je prosečno beležio 16.3 poena, 9.3 asisetncije i 7.7 skokova po meču.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salvatore
Tuesday, 18.07.2017
15:09

A na prvoj utakmici ga ovaj sajt bas napljuvao a vidi ga sad. Lepo sam ja rekao da ga pustite da igra, jedna utakmica ne cini igraca

avatar
dumdum
Tuesday, 18.07.2017
14:19

Ima potencijal ali ima i mnogo rupa u igri, od odbrane do suta. Kuzma je trebao da bude MVP jer je odigrao konstantno i sve vazne meceve, ovo je posledica hajpa koji se napravio oko Lonza.

avatar
Real21
Tuesday, 18.07.2017
12:43

Reko sam ja pre lonzo je jako talentovan igraca (sa cudnim sutom al nema veze) ali njegov otac mu nabacuje mrznju zato sto jeste talentovan ali nije neka druga dimenzija za ingrama simonsa i kompaniju