Lejkersi konačno dobili komšije, od Vestbruka spasa nema!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 26.12.2016.
09:12
Izvor: Sportske.net

U noćašnjim mečevima, komšijski derbi konačno pripao Lejkersima, Bjelica i "Vukovi" nisu mogli ništa Vestbruku, Vejdu rekordi, San Antoniju pobeda...

AP Photo/Max Becherer
AP Photo/Max Becherer

Povezane vesti

Nema spasa od Rasela Vestbruka. Najbolji strelac lige bio je na svom ovogodišnjem nivou, uz 31 poen, dodao je 15 asistencija i 7 skokova, na kraju je Oklahoma stigla do pobede protiv Minesote. Bjelica je za 12 minuta, ubacio 2 poena, uz jedan skok, njegov tim nije uspeo da u nastavku zaustavi Vestbruka, ali ni da zatvori reket.

Adams i Kanter su iskombinovali 42 poena, nemilosrdno koristeći Vestbrukove asistencije. Tander je šutirao 51.2%, dobili su treći meč u nizu.

Kod Minesote Tauns 26 poena, Vigins 23, bili su ravnopravni u prvom poluvremenu, kada je trojkom uz sirenu Oklahoma stigla do +4. Posle toga ipak nisu mogli protiv neverovatnog Vestbruka.

San Antonio je prejak za Čikago. Iako je Vejd sa 24 poena pokušap da vrati vreme, domaćin je bez većih problema slavio, uz 25 poena Leonarda i 33 dominantnog Oldridža, koji je postigao najviše koševa u sezoni.

Bulsi su se sa -20 spustili na jedan posed u trećoj četvrtini, ali čim je domaćin zaigrao agresivnije, nije bilo dileme. Oldridž je na momente igrao simulanku, ubacio je prvih 11 šuteva, završio 15 od 20 i bio prevaga. Vejdu ostaje za utehu da je najbolji strelac među aktivnim igračima u Božićnim utakmicama, dao je 301 poen u 12 mečeva koliko je igrao za praznik. Čikago se odmah vraća kući, već večeras će dočekati Indijanu.

U derbiju Los Anđelesa, pobeda Lejkersa. Na najslađi način mladi tim je prekinuo seriju od 11 poraza. Timofej Mozgov je bio neočekivani junak sa 19 poena, Lu Vilijams i Rasel su dodali po 14. Lejkersi Klipse nisu pobedili od prvog dana sezone 2013-14 što je bio najduži niz neuspeha protiv jednog rivala od kada su se Lejkersi preselili na Pacifik.

Posao im je bio olakšan povredama Pola i Grifina, pa i pored toga imali su -18 na poluvremenu. Ali, onda se videlo koliko su Klipersi iscrpljeni, mlađi tim komšija ih je pretrčao jednostavno i stigao do 22. pobede u istoriji na Božić. Tu su najbolji, odnosno dele prvo mesto sa Niksima.

Niksi su sinoć izgubili od Bostona, a u rimejku dva poslednja finala, Kajri je rešio pitanje pobednika protiv Voriorsa, o tome možete čitati ovde.

Rezultati:

Oklahoma - Minesota 112:100
San Antonio - Čikago 119:100
Klivlend - Golden Stejt 109:108
Njujork - Boston 114:119
La Lejkers - LA Klipers 111:102

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke