Lebronovov "kraljevski" ples, brejk za Kavse!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 08.06.2015.
08:24
Izvor: Sportske.net

Nema predaje, desetkovani Klivlend na leđima Lebrona Džejmsa ovoga puta dobio produžetak u Kaliforniji i poravnao na 1:1!

Beta/AP Photo/Eric Risberg
Beta/AP Photo/Eric Risberg

Povezane vesti

Noć za pamćenje, protiv svih prognoza. U stvari teško je verovati da je neko otpisao Klivlend, Lebron ih je stavio na leđa i nosio do pobede i dragocenog brejka za Kavse.

Utišao je "Orakl Arenu", napravio tripl-dabl 39 poena, 16 skokova, 11 asistencija za 50 minuta. Ponovo je odlučivao produžetak, ponovo se činilo da će Klivlendu pobeda iscuriti kroz prste. Kari je očajno šutirao, ali ipak uspeo da u finišu donese svom timu izjednačenje.

Ipak, Klivlend je u dodatnih pet minuta stigao do toliko željenog trijumfa na najtežem gostovanju u ligi, 1:1 i sada stvari pred odlazak serije u Ohajo dobijaju drugu perspektivu.

Jasno da bi ovo mogao da bude ključ finala, jer da su Voriorsi poveli sa 2:0, teško bi Klivlend mogao da se vrati. Zanimljivo da je ovo njihova prva pobeda u istoriji u borbi za prsten, igrali su 2007. u finalu, ali su tada neiskusnog Džejmsa i njegov tim počistili Sparsi.

NBA Finals Cavaliers Warriors Basketball

Kod Kavsa Mozgov 17 poena i 11 skokova, ali je malo igrao kada se odlučivalo. U redovima domaćih Klej Tompson 34 poena, ali je Kari ubacio 19, samo 5 od 23, 2 od 15 trojke. Uz to je napravio 6 grešaka, bez njega na uobičajenom nivou je poraz logičan. Ni Kavsi nisu dobro šutirali, 32.2% od 1985. nijedan tim nije dobio u finalu sa tako slabim procentom šuta. Lebron je takođe promašivao, ali je dao sve, odmarao 52 sekunde u prvom delu, i imamo dva ekspresna odmora u drugom poluvremenu. Herojskih 50 minuta "Kralja" su presudila Voriorsima koji više nemaju prednost domaćeg terena.

Naredni meč u Ohaju je na programu u utorak uveče.

Golden Stejt - Klivlend 93:95 pr. (1:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 08.06.2015
15:39

kavsi odigrali odlicno odbranu ,usporili ritam zato su pobedili ,ali nece moci ovako da pobede jos 3 utakmice, igraju sa 7 igraca a dzejms sam vec drugu tekmu daje pola poena ..i sona meriona u rotaciju obavezno da ubaci

avatar
Filip
Monday, 08.06.2015
11:01

Iskreno Golden Stejt uzima titulu. Ovu utakmicu je sam dobio Lebron ali realno ni sa ovakvom igrom Lebrona nije moguce da pobedite GS ako Kari i Tompson odigraju dobar mec, plus povrede Lava i Irvinga. Nazalost po GS Kari je danas imao 2 od 15 za tri i dosta gresaka i to je razlog njihovog poraza. Ovo se desava jednom u 3 meseca Kariju i na sledecem mecu ce se sve vratiti u normalu tako da ce verujem da ce pobediti u Klivlednu. Sve pohvale za Lebrona iako sam fan Kobija ovaj covek je najkompletniji kosarkas na planeti,ali u finalu nema jos jednog world class igraca koji bi mogao da ga rastereti.

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Monday, 08.06.2015
17:55

Vidimo se nakon pehara, GSW nema sanse za prsten... Le Bron ih i sam moze pobediti... Kari nije autoritet koji moze promeniti mec dok Le Bŕon svakako jeste...

avatar
Totti10
Monday, 08.06.2015
23:31

Tu se slazem sa tobom 2 bitna igraca im fale a Lebron ne moze sve sam,a ukoliko Kari i Tomson odrade dobar posao plus Grin u defanzivi tesko ce Cavsi dobiti finale.Za sredu tiket spreman James i Kari vise poena,uz Tomsona i eventualno Mozgova koji sada igra jako dobro i koristan je dosta u napadu.

avatar
Ronaldinjo
Monday, 08.06.2015
09:01

Ne moze LBJ celu seriju da igra sam i da pobedi u seriji, mislim da ce i on imati jedan los dan

avatar
baldekeita
Monday, 08.06.2015
08:56

Posle povrede Irvinga bio sam ubedjen da ce se ponoviti Spursi,ali svaka cast Kralju i pre svega Dellavedovi na igri u odbrani.I pored ovog brejka GSW ostaju veliki favoriti,gotovo je nemoguce dobiti 4 meca sa ovako osakacenim timom,ali videcemo...Go Cavs!