Lebronova zamka, očajni Kobi, Dejvis "odmenio" Duranta!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 22.12.2014.
08:34
Izvor: Sportske.net

"Grizliji" naleteli na klopku u Ohaju, Klivlend odigrao najbolju utakmicu sezone. Vašington perfektan na turneji, nose kući tri pobede sa Istoka. Duranta nije bilo na parketu, ali je Entoni Dejvis igrao kao "Durantula", na nesreću Oklahome. Brajant odveo

Beta/AP Photo/Mark Duncan
Beta/AP Photo/Mark Duncan

Povezane vesti

Klivlend je najbolje sačuvao za Memfis. Odigrali su gotovo perfektan meč, šutirali 61% protiv najbolje odbrane u ligi.

Posao im je olakšala činjenica da su "Grizliji" bili bez Rendolfa, ali svejedno, ovo je sigurno najbolja partija Kavsa u ne baš impresivnoj sezoni. Dion Vejters je dokusurio goste ubacivši 13 od 21 poena u poslednjem periodu. Lebron je dodao 25, uz 11 asistencija, na drugoj strani Gasol 23, 11 skokova.

Skor Klivlenda protiv timova sa Zapada je očajan ove sezone, 3 pobede u 9 mečeva, pa je ovakva pobeda veliko ohrabrenje.

Knicks Raptors Basketball

U matine terminu u Kanadi, Toronto je očekivano dobio Nikse. Melo Entoni je ubacio 28 poena za goste, ali je kvalitet Reptorsa presudio. Oni su dobili šest mečeva u nizu, to je samo zagrevanje u pitanju su rivali sa lošim rezultatima ove sezone.

Već večeras gostuju u Čikagu, a onda odlaze na Zapad, narednih pet mečeva igraće protiv jačih rivala u gostima, pa će ti biti pravi ispit za vodeći tim Istoka. Sinoć je Kajl Lovri predvodio Toronto sa 22 poena i 9 asistencija.

Suns Wizards Basketball

Nepredvidivi Feniks je slavio u prestonici, Sansi su mini turneju po Istoku završili sa tri pobede. Bledso i Markif Moris su ubacili po 17 poena, Dragić dodao 16, od toga 12 u trećoj četvrtini kada je tim iz Arizone preuzeo kontrolu.

Vašington se u finišu spustio na -5, ali su "Sunca" ugasila nadu rivala serijom od 9:0 koja je prelomila meč.

DeMarkus Kazins je sa 29 poena i 14 skokova vodio Sakramento do pobede protiv Lejkersa. Brajant ima probleme, ubacio je 25 poena, ali je pogodio 8 od 30 lopti i uz to napravio 9 grešaka.

Iznenađenje večeri je pobeda Filadelfije, svaki njihov trijumf je posebna vest. Siksersi su slavili u Orlandu, sve tri pobede ove sezone napravili su van svoje dvorane. Domaćinu nije pomogao ni Vučević sa 19 poena i čak 17 skokova.

Uzbudljivo je bilo u Bruklinu gde su Netsi na kraju prelomili meč protiv Pistonsa, iako bez povređenog Derona Vilijamsa. Njegova zamena iskusni Džaret Džek je uz 15 poena imao 10 asistencija, u finišu je Mejson Plamli pogađao, pa iako su gosti u jednom trenutku smanjili na poen razlike sama završnica je pripala Netsima. Teletović je ubacio 13 poena, Bojan Bogdanović 14.

Celtics Heat Basketball

Majami je bez Dvejna Vejda savladao Seltikse koji su izgubili svoj prvi meč posle odlaska Ronda u Dalas. Luol Deng je preuzeo odgovornost, ubacio 23 poena pa je pobeda ostala na Floridi.

Si-Džej Majls bio je centralna figura meča u Minesoti, Pejsersi su odneli pobedu iz "Tardžet centra". Mladi tim domaćina je napravio previše grešaka, silno nedostaju Rubio, Peković i Kevin Martin, promašili su 13 od 14 uvodnih šuteva u meču, dozvolili rivalu da stekne +16 na poluvremenu, povratka nije bilo.

Pelicans Thunder Basketball

Kevin Durant nije igrao protiv Pelikansa koji su to iskoristili i slavili u Oklahomi. Entoni Dejvis je bio sjajan sa 38 poena, na drugoj strani Vestbruk je brojao do 29. Veče posle slabe partije protiv Portlanda, bivši top ruki nas je podsetio da je u pitanju verovatno najtalentovaniji igrač u ligi. Radio je sve, promašio tek šest šuteva, uz 38 koševa imao 12 skokova, 3 blokade, 2 asistencije. Što reče neko, podsećao je baš na odsutnog Duranta.

Rezultati:

Toronto - Njujork 118:108
Klivlend - Memfis 105:91
Sakramento - Lejkersi 108:101
Vašington - Feniks 92:104
Bruklin - Detroit 110:105
Majami - Boston 100:84
Orlando - Filadelfija 88:96
Oklahoma - Nju Orleans 99:101
Minesota - Indijana 96:100

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke