Lebrona samo njegovi mogli da zaustave, slobodan pad "Bikova"!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 25.03.2016.
08:37
Izvor: Sportske.net

Probao je da pobedi sam, sprečili ga saigrači. Čikago sve bliži ranijem odlasku na pecanje, Redik pogodio sa sirenom na Pacifiku....

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Lebron Džejms je tri četvrtine uništavao Netse, ubacio je 30 poena pred poslednji period. Jedino ko je mogao da ga zaustavi su njegovi klupski drugovi.

Naime, Tajron Lu ga je povukao na klupu da ga odmori, usledila je serija Bruklina, vratili su se u meč i pobedili. Ostatak tima, izuzev Lebrona koji je u poslednjoj četvrtini šutirao samo dva puta i promašio, je bio, blago rečeno očajan. Kajri i Kevin Lov su zajedno ubacili tek 11 od 36 lopti, ni ostali nisu bili bolji. Recimo, Džej Ar Smit je pogodio 2 od 8 trojki, Čening Fraj 1 od 6.

Na drugoj strani u ekipi Bruklina odličan Bruk Lopez 22, 7 skokova i 5 asistencija, Šejn Larkin, koji se noćas vratio u petorku dao je 16 poena i imao 7 asistencija, Bojan Bogdanović ubacio 12 poena. Za Netse ni trijumf sem prestiža ne znači ništa, Klivlend će morati da pobeđuje kako bi sačuvao top poziciju na istoku ispred Toronta, imaju tri pobede više od Kanađana.

Koliko lošu sezonu imaju Bulsi neka posvedoči činjenica da ih je Njujork počistio ove sezone. Dobili su nakon trijumfa u "Junajted Centru" prekjuče, i sinoćnji meč protiv Čikaga u svom "Medison Skver Gardenu". Melo Entoni je ubacio 26 poena, Čikago je sve dalje od plej-ofa, što se Niksa tiče, oni su davno odustali od trke za doigravanjem. Derik Rouz je ubacio 30 poena za goste, nedostajao je Gasol koji je i dalje rovit, ali svejedno, to nije opravdanje. Sada Čikago kasni za Detroitom jednu i po pobedu, nije sve izgubljeno, ali ako ovako nastave, uskoro idu na dugi odmor.

Jutina gvozdena odbrana nije radila protiv Oklahome, Tander je u formi, ovo je njihova šesta pobeda u nizu, cementirali su treću poziciju na Zapadu. Vest je da Vestbruk nije napravio tripl-dabl, ubacio je 15 poena, imao 9 asistencija i 7 skokova, ali igrao jew samo 27 minuta. Durant je brojao do 20, ni on nije forsirao, imao je 9 asistencija i 8 skokova. Tander je Gordona Hejvarda najboljeg strelca Jute spustio na svega 6 poena, tu je bio kraj priče. Sve je bilo gotovo posle tri četvrtine...

Očekivano, Indijana nije propustila "penal" protiv oslabljenih Pelikansa. Za svoj 20. rođendan ruki Majls Tarner nije mogao da poželi bolju partiju, uz 24 poena imao je i 16 skokova. Domaćin je u trećoj četvrtini ostao bez Pola Džordža, pa je novajlija sa Teksasa preuzeo stvar u svoje ruke, na kraju je inspirisao dve serije poena koje su prelomile meč za Indijanu. Pejsersi ostaju pola koraka ispred Detroita, a imaju dve pobede više od devetoplasiranog Čikaga.



U El-Eju smo čekali sirenu, Džej-Džej Redik je bio brži, pogodio je za pobedu Klipersa protiv Portlanda.

Kris Pol je kroz noge Majlsa Plamlija dodao loptu saigraču koji je pogodio. Kada su Krisu Polu objašnjavali da je to popularan potez u evropskom fudbalu koji jasno ne prati, konstatovao je da će češće probati. Pol i Džamal Kraford su ubacili po 25 poena za Klipse, Lilard je na drugoj strani postigao 18, MekKolum 17 za Blejzerse. Njima ovaj poraz nije lako pao, ostaju šesti, ali imaju samo pobedu više od Dalasa i Jute pratilaca na Zapadu, u borbi za šesto mesto. No, bitno je biti u osam, deveti je Hjuston, a Portland drži ključ, imaju dobar raspored, naredne četiri utakmice igraju kod kuće u svom "Moda Centru" gde ove sezone imaju skor 22-12.

Indijana - Nju Orleans 92:84
Oklahoma - Juta 113:91
Njujork - Čikago 106:94
Bruklin - Klivlend 104:95
Klipers - Portland 96:94

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke