Lebron "skrojio" dres, šampion arhivirao Klipse, Kanada u transu!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 05.11.2015.
09:01
Izvor: Sportske.net

"Kralju" je smetao dres, Klipersi namučili šampiona. Toronto nastavlja sezonu iz snova, San Antonio bez Bobija pao u poslednjoj sekundi!

BETA/AP Photo/Tony Dejak
BETA/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Nije bilo lako, ali je šampion nastavio sa pobedama.

Klipersi su pali tek u poslednjoj četvrtini, Golden Stejt je na 5-0 i o na krilima 31 poena Stefa Karija.

Meč je jasno letos imao predigru u prozivkama između trenera Klipsa, Doka Riversa i nekoliko "Ratnika", pa iako je bio početak sezone želja da se pobedi bila je ogromna.

Gosti iz Los Anđelesa su bili na +8 na startu poslednjeg perioda, ali smo  videli preokret. Mat Barns je pogodio par trojki i inicirao seriju 10:0 posle koje je Golden Stejt istopio minus i stigao do tesne pobede.

Kod Klipersa Kris Pol 24 poena, 9 asistencija, Grifin je dodao 23, ali nisu uspeli da spreče prvi poraz u sezoni.

Clippers Warriors Basketball

San Antonio je pao u poslednjoj sekundi. Bredli Bil je pogodio za trijumf Vizardsa. Odlični bek je tako zaokružio sjajnu utakmicu, iako ga je čuvao Leonard, Bil je ubacio 25 poena, ovo je treći trijumf Vašintona u četiri meča. Boban Marjanović nije dobio šansu u redovima Teksašana.

Kako smo već rekli, Toronto ima najbolji start u istoriji, peti trijumf na startu zabeležili su protiv Oklahome. DeRozan je ubacio 10 od ukupno 28 poena u poslednjoj četvrtini, videli smo preokret jer je Tander imao prednost u poslednjih šest minuta. Ipak, Kanađani su i pored ne baš sjajnog šuta uspeli da stignu do trijumfa, Lovri i Valančijunas su dali po 17 poena. Ovo je drugi poraz Tandera u kome su šutirali blizu 50%. Ali, napravili su čak 19 grešaka. Vestbruk 22 poena i 16 asistencija, Durant 27 poena, ali nije bilo prave podrške u završnici.



Frustrirani Lebron je pocepao sopstveni dres, smetala mu je uska majica, posle je bilo lakše. Ubacio je 23 poena u pobedi Kavsa, četvrtoj u nizu, protiv Niksa.

Odluka je pala u poslednjem periodu koji je Klivlend dobio 26:17 i tako zatvorio meč posle lošeg prvog poluvremena. Džejms je za promašaje iz prvog dela okrivio tesnu opremu, ali i sebe. Kaže da je negde morao da izbaci frustraciju i našao je najbolji način.

Kod Niksa, Melo Entoni 17 poena, 12 skokova.

Hjuston je nakon produžetka savladao Orlando. "Bradonja" je promašivao čitave večeri, ukupno je šutirao 6 od 22, ali kada je bilo najpotrebnije pogodio je nekoliko šuteva, dao 7 od 28 poena u produžetku i rešio meč.

Heat Magic Basketball

Vučević je ubacio 6 poena za Medžik, povredio je koleno, mogao bi na pauzu par utakmica. Kod Orlanda otkrovenje sezone, Ajvan Furnije, ovoga puta je brojao do 29.

Indijana je srušila Boston i pretekla Seltikse na tabeli. Pol Džordž je ubacio 26 poena, Pejsersi su odigrali bolje odbranu nego u prošlim mečevima i to je rezultiralo trijumfom.

Atlanta je stigla do pete pobede u nizu, nakon uvodnog poraza, Netsi su i dalje "nevini", 0-5 u ovoj sezoni. Horford i Šreder su iskombinovali 41 poen za Houkse, u drugom poluvremenu Atlanta je ubacila 60 poena, imala šut od 59%, jasno, ne bi izdržale ni bolje ekipe od Bruklina. Kod gostiju Robin Lopez usamljen u pokušaju da nešto promeni, 27 poena, 11 skokova.

Milvoki je opravdao ulogu favorita protiv Filadelfije. Vratio se Džabari Parker koji je bio povređen prošle godine. Malo je zarđao, ubacio je samo jednu od šest lopti, ali publika ga je bodrila do kraja. Greg Monro je uz 18 poena imao i 8 skokova, kod Siksersa, još jedna bivša zvezda Djuka, kao i napred pomenuti Parker, Okafor 21 poen. Treći pik sa drafta će morati da nauči da gubi u Filadelfiji, ali ovakve sezone služe za sazrevanje.

Trail Blazers Jazz Basketball

Demijen Lilard vuče svoj tim na leđima. "Tranzicioni" Blejzersi su odneli pobedu iz Jute, odlični plej je ubacio 35 poena, MekKolum dodao 27.

Bez Kazinsa Sakramento ne može da pobedi nikoga, noćas su se okoristili Sansi koji su im utrpali 118 poena, Bledso je ubacio 19, Brendon Najt 18, Feniks je šutirao 54%, ubacio čak 14 trojki iz 23 pokušaja i tu je priča bila gotova.

Rezultati:

Vašington - San Antonio 102:99
Indijana - Boston 100:98
Klivlend - Njujork 96:86
Oklahoma - Toronto 98:103
Atlanta - Bruklin 101:87
Milvoki - Filadelfija 91:87
Hjuston - Orlando 119:114 pr.
Juta - Portland 92:108
Feniks - Sakramento 118:97
Golden Stejt - Klipersi 112:108

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vekson
Friday, 06.11.2015
07:48

Ne vidim poentu ovih dresova?! Očajno! nnFiniks kako je odigrao i šutirao ne bi ni sa Kazinsom ishod bio drugačiji, samo manja razlika.

avatar
Mustang
Thursday, 05.11.2015
21:23

ne znam sta lebron izvodi.. mnogima ovo smeta pa ne cepaju dres kako Dwajt nosi