Lebron rekorder Kavsa, a u drugim klubovima?

Autor: Boris Jovanović
sreda 11.03.2015.
09:56
Izvor: Sportske.net

Od noćas je Lebron najbolji asistent u istoriji Klivlenda, kako stoje stvari u drugim franšizama? Ok, svi znamo da je Stokton rekorder u Juti, ali ima i nekih iznenađenja...

Beta/AP Photo/Brandon Wade
Beta/AP Photo/Brandon Wade

Povezane vesti

Lebronu je bilo potrebno sedam sezona, i još pola godine po povratku sa Floride da sruši Marka Prajsa. Sada je "Kralj" najbolji asistent u istoriji ne baš uspešne franšize iz Ohaja, a jasno da je već ranije postao i najbolji strelac, u svom prvom mandatu u Kavsima.

On je ostao na prvom mestu večne liste sa 4207 asistencija, ali je u donjem domu rekordera.

Najbolji asistent svih vremena Džon Stokton je sa više od 15 000 uspešnih dodavanja jasno najbolji i u Juti, a u slavnim Lejkersima Medžik je napravio više od 10 000 asistencija iako je ranije prekinuo karijeru.

Ajseja Tomas ima više od 9000 u zlatnim danima "Loših momaka" iz Detroita, a legende poput Oskara Robertsona i Boba Kuzija su rekorderi po nekoliko decenija u Sakramentu, odnosno Bostonu.

Malo je uvrnut ovaj podatak da je Geri Pejton napravio više od 7000 asistencija za Oklahomu, ali jasno, računa se i nasleđe iz Sijetla, odakle se franšiza svojevremeno preselila u Oklahomu.

Vejd, Džejson Kid, veliki Džordan su rekorderi u svojim klubovima, zanimljivo da je Garnet najbolji asistent u istoriji Minesote, sada će povećati vođstvo. Redži Miler nije bio samo trojkaš, on je i najbolji asistent u istoriji Indijane, dok Konli sa 3137 asistencija i dalje ima priliku da povećava vođstvo u Memfisu.

Dok Rivers je rekorder Atlante, Volt Frejter u Niksima, evo tabele pa uporedite...

NBA


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke