Lebron opet stao, Peković gazda Bruklina, bitka za Pacifik, Gasolova druga mladost!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 06.11.2014.
08:32
Izvor: Sportske.net

Odigrano čak 12 mečeva, Kavsi nikako da poslože stvari, Peković ključ u pobedi Minesote u Njujorku. Voriorsi bacili rukavicu Klipersima, stariji Gasol odličan u pobedi Čikaga u Viskonsinu. Memfis, Golden Stejt i Hjuston jedini neporaženi timovi u ligi.

Beta/AP Photo/Jim Mone
Beta/AP Photo/Jim Mone

Povezane vesti

Kavsima ne ide. Za razliku od Oregona, u Juti je Lebon bio na uobičajenom nivou, makar što se košgeterskog učinka tiče, ubacio je 31 poen. Nije vredelo, "Džezeri" su košem Gordona Hejvorda sa zvukom sirene oborili favorita.

Derik Fejvors je ubacio 21 poen,  Lebron je u finišu pretio preokretom, ali njegov tim ostaje na samo jednoj pobedi u četiri meča.

Najefikasniji Irving sa 34 poena, Lov je dodao 14, ali problem je odbrana, dopustili su Juti preko 50% šuta to je bila premisa poraza.

Drugi veliki favorit Istoka, Čikago je slavio u Milvokiju. Vratio se Derik Rouz, Gasol je stisnuo zube, Španac je sa 22 poena i 14 skokova dominirao. Rouz 13 poena, 7 asistencija, navijači Bulsa su odahnuli, ni traga od povrede.

Do prve pobede stigao je Detroit i to u režiji Grega Monroa. Centar Pistonsa je sa 23 poena i 18 skokova srušio Nikse. Konačno  je Detroit šutirao dobro posle očajnog procenta svojih najboljih igrača u prve tri utakmice u sezoni. Recimo protiv  Bruklina u nedelju su šutirali trojke 1 od 17. Sada su namestili ruku, a ceh su platili Niksi.

Šarlot se konačno radovao protiv Majami i to posle 16. poraza u nizu. Hornetsi su slavili na krilima Ala Džefersona koji je ubacio 28 poena. Zanimljivo da Džordanov tim nikada nije pobedio Hit kada je Lebron igrao za ovaj tim, dakle četiri pune godine.

Tobijas Haris je pogodio sa zvukom sirene u Filadelfiji, Orlando se prvi put radovao u sezoni. Vučević je ubacio 17 poena, imao 5 skokova. Filadelfija je sada u seriji od pet startnih poraza, nije neočekivano, ovo je njihov najslabiji start od jeseni 2001. godine.

Produžetak u Vašingtonu, Vizardsi su na kraju slomili oslabljenu Indijanu. Pejsersi su nelogično u poslednjem napadu pokušali da trojkom reše utakmicu, problem je što je lopta stigla do Hiberta koji je centar i nije šutnuo trojku nijednom ove sezone. Naravno, promašio je, a pobeda ostala u distriktu. Džon Vol je ubacio 31 poen, Vizardsi su prokockali vođstvo u drugom poluvremenu, ali ipak zaobilaznim putem stigli do pobede.

Toronto je dobio četvrti put u pet mečeva, pogurao ih je Kajl Lovri sa 35 poena, u tesnom meču savladali su žilavi Boston u kome je Rondo imao čak 15 asistencija.

Minesota je odnela pobedu iz Bruklina, postigli su poslednjih 9 poena na meču i okrenuli rezultat. Rubio je ubacio 14 poena, imao 12 asistencija i 8 skokova, jedna od najboljih partija Španca od kada je stigao u Ameriku. Peković 16 poena, 11 skokova, ruki Vigins je ubacio 17 poena. "Pekmen" je rešio utakmicu u finišu, prvo pogodio pod faulom, a onda je posle par prodatih lopti Netsa, Kevin Martin sa penala rešio pitanje pobednika.

Sparsi nisu imali popust za bivšeg Popovićevog pomoćnika Budenholcera, bilo je napeto, ali je pobeda ostala u Teksasu. Dankan je ubacio 17 poena, imao 13 skokova, dobar uvod u večerašnji teksaški derbi protiv Hjustona. Houksi su se vratili sa -17, Pero Antić je ubacio 7 poena, njegov šut sa pola za pobedu sa zvukom sirene je blokirao Diao.

Memfisova odbrana je utišala dvoranu u Arizoni, zaustavili su Sanse na 90 poena, sada su u seriji 5-0. Konli i Kortni Li su preuzeli palicu od Gasola mlađeg i Rendolfa, ali kako rekosmo odbrana je bila ključ. Dragić je ubacio samo 6 poena, "Grizliji" su noćna mora za Feniks dobili su ih sva četiri puta prošle sezone. U ovom meču su bili na -11, ali čim su stegli odbranu, prinudili su Sanse da naprave 10 grešaka u trećoj četvrtini i za tili čas okrenuli rezultat.

Sakramento igra sjajno, četvrta pobeda u nizu, 30 poena i 11 skokova Kazinsa su presudili Denveru.

I na kraju derbi Zapada, Golden Stejt ostaje neporažen, utrpali su 121 poen Klipersima i bacili rukavicu na Pacifiku. Kari je ubacio 28 poena, Drajmond Grin imao veče karijere, uz 24 poena, imao je 8 skokova i 5 asistencija. U drugoj četvrtini Voriorsi su bili na +25, bila je to mala osveta za eliminaciju od Klipsa u prvoj rundi prošlosezonskog plej-ofa. Golden Stejt je uz Hjuston i Memfis jedini koji nije izgubio meč u novoj sezoni.

Rezultati:

Šarlot - Majami 96:89
Filadelfija - Orlando 89:91
Milvoki - Čikago 85:96
Vašington - Indijana 96:94 pr.
Bruklin - Minesota 91:98
Boston - Toronto 107:110
Detroit - Njujork 98:95
Juta - Klivlend 102:100
Feniks - Memfis 91:102
San Antonio - Atlanta 94:92
Sakramento - Denver 131:109
Golden Stejt - Klipersi 121:104

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke