Lebron napušta Kavse i seli se u LA?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 08.06.2017.
19:16
Izvor: Sportske.net

Verovatno i najbolji košarkaš današnjice mogao bi da napusti franšizu u kojoj je počeo karijeru.

Beta/AP Photo/Darron Cummings
Beta/AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Stigao je Lebron Džejms 2003. u NBA ligu kao jedan od najdominantnijih košarkša koje je srednjoškolska košarka ikada videla.

Odmah je pokazao da je strašan talenat, dobio je u svojoj debi sezoni i priznanje za rukija godine.

Ipak, sa franšizom iz Ohaja nije uspevao da se domogne željene titule, te je 2010. odlučio da se pridruži projektu Peta Rajlija u Majami Hitu.

Tamo ga je čekao Dvejn Vejd, a ubrzo se "Flešu" i Džejmsu pridružio i Kris Boš, te je oformljena čuvena "velika trojka" NBA lige.

Za četiri godine u Majamiju igrao je četiri finala, u prvoj sezoni je "Vrelina" neočekivano poražena od Dalasa u šest utakmica, usledila su dva osvajanja prstena, da bi u svojoj poslednjoj sezoni u dresu Hita Lebron u velikom finalu izgubio od San Antonija, ovoga puta u pet utakmica.

Majami Lebron Bos Vejd Alen

Nakon toga, Lebron je rešio da se vrati u tim koji ga je 2003. draftovao, pridružio se Kajriju Irvingu u Klivlendu, a kao i kada je stizao u Majami i ovoga puta je još jedan veliki igrač krenuo njegovim koracima, Kavsi su pored Lebrona doveli i Kevina Lava.

U prvoj sezoni, finale. Tamo su se susreli sa Golden Stejt Voriorsima. Kako su Irving i Lav bili van stroja zbog povreda, pred Lebronom je bio jako težak zadatak. Na kraju nije uspeo da donese titulu u Ohajo u svojoj prvoj sezoni po povratku, ali je igrao toliko dobro da je malo nedostajalo da dobije nagradu za najkorisnijeg igrača finala. Nagrada je ipak otišla u ruke Andrea Igoudale, a Lebron je u proseku na šest utakmica beležio 35,8 poena, uz 13,3 skokova i 8,8 asistencija po meču. To ipak nije bilo dovoljno za prsten.

lebron dzejms stefon kari

Usledila je sezona 2015/16, a ponovo smo u velikom finali gledali Voriorse i Kavse. Ovoga puta su "Ratnici" do plej-ofa stigli sa rekordne 73 pobede u regularnom delu sezone, bili su apsolutni favoriti.

Poveli su košarkaši Golden Stejta sa 3:1 u finalnoj seriji, činilo se da Lebron ponovo neće doneti titulu u Ohajo, ali on se nije predavao. Uspeli su Kavsi da ispišu istoriju, postali su prvi tim koji je u velikom finalu nadoknadio 3:1 i osvojili su prsten. Slavlje je moglo da počne, Lebron Džejms je uspeo da donese titulu Kavalirsima.

Lebron James Dzejms blokada

Ove sezone, Kavsi su sa pola gasa stigli do plej-ofa, završili su na trećem mestu Istoka, ali je bilo jasno da će teško iko moći da ih zaustavi da se domognu još jednog finala.

Počistili su Indijanu i Toronto, od Bostona su izgubili samo jedan meč, te su zakazali još jedan okršaj sa četom Stiva Kera.

Nakon tri utakmice, više je nego jasno da Lebron neće odbraniti titulu, Voriorisu su jednostavno prejaki sa Kevinom Durentom, te su dobili sva tri susreta.

Poslednji je odigran sinoć, Kavsi su nošeni Lebronom i Irvingom bili na pragu trijumfa, ali ih je Durent ponovo razočarao, ubacio neke ključne poene u poslednjim minutima i doneo novu pobedu Golden Stejtu.



Kako stvari stoje nije nemoguće da Kavse zadesi i metla, a surova dominacija Voriorsa mogla bi da natera Džejmsa da razmisli o promeni sredine još jednom.

Kako prenosi novinar "Ringera" Džajlin Rouz, popularni "Kralj" bi mogao da se preseli u Los Anđeles, ali tek na leto 2018. godine, kada će postati slobodan igrač.

Dakle, izvesno je da će Lebron sa Kavsima pokušati i naredne sezone da se domogne titule i svog četvrtog prstena, ali bi nakon toga kao 33-godišnjak mogao se preseli u "Stejpls centar", u čijoj blizini ima i kuću.

Ipak, Rouz nije pojasnio koju franšizu iz "grada anđela" bi Džejms mogao da pojača. Klipersi će ovog leta odlučiti da li pokušati da još jednom napadnu titulu sa Polom i Grifinom, ili će se okrenuti podmlađivanju ekipe, dok slavni "Jezeraši" nisu svoji već par godina, a dolazak Lebrona Džejmsa bi definitivno vratio šampionske ambicije navijačima El Ej Lejkersa.

Lebron Lejkersi

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jovan Petrovic_fb
Wednesday, 21.06.2017
06:00

Kobe je jedva dovodio ekipu do plejofa u periodu od odlaska O Nila do dolaska Gasola 0d 2005-2007, dovede ih on tu do 7 mesta i prve runde plejofa, dok je James sam ekipu Kavalirsa 2007 doveo do finala. Onaj Ilgauskas nije igrac kalibra Gasola, a narocito O Nila. Nisam fan ni jednog ni drugog, samo sam objektivan. Fan sam Ajversona ili Mek Grejdija ili Paula Dzordza od danasnjih.

avatar
Jovan Petrovic_fb
Wednesday, 21.06.2017
05:57

Kobe kad je igrao sam u Lejkersima u vreme izmedju odlaska O Nila i dolaska Gasola, jedva je uvodio ekipu u plejof, bili su 7 u to vreme u periodu od 2005-2007.

avatar
Stef Curry
Thursday, 08.06.2017
22:00

Nikad u zivotu taj neće da ode u ekipu gde nema jos bar 4 predobra(brutalna) igraca...nije on Kobe pa da sedi kao gospodin u jednoj ekipi...pa ako je najjaca osvoji ligu a ako je najslabija bude zadnji i cao

avatar
Thursday, 08.06.2017
22:53

naravno slazem se sa tobom u potpunosti.

avatar
KostolomacLB
Thursday, 08.06.2017
23:32

Ma ne mlati bre tarzane jedan... Taj sto si stavio negovo ime igra sa tim brutalnim igracima, Dzejms ima samo Irvinga, ostalo ili matoro ili izvikano kao Lov...

avatar
West London
Thursday, 08.06.2017
21:22

Mislim da ćemo gledati Paul Georgea u Lakersima,ili nekog od igrača iz LA-a,Lakersi imaju fantastične mlade igrače i talente,treba im jedna zvjezda vodilja,superstar,s Jamesom bi se digli na razinu više,ali trebaju po meni dominantnog centra # Go Lakers

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 08.06.2017
23:10

Da ti odgovorim jer tamo ne mogu. Kobi je najprecenjeniji igrac ikada,koji je igrao u prelazu izmedju kada su se najbolji 90ih povlacili i dok nove generacije nisu stasale,pa njemu je glavna konkurencija bila presmesna Fila koja je imala Ajversona i bukvalno nikog vise i Sakremento par sezona koji isto nije neka ne znam ni ja kakva ekipa i sto je najgore pored takvih smesnih protivnika,je uzeo tek koji prsten a uz to je imao skoro pa uvek odlicne igrace. Dalje,Kobi vodi skoro u svim negativnim statistickim kategorijama sto se suteva tice i promasenih klac suteva. Bukvalno Vestbruk pre Vestbruka,a ko smatra da je Vestbruk kosarkas koji donosi bilo kakvu prevagu,taj isti se u kosarku ne razume.

avatar
West London
Friday, 09.06.2017
19:01

Kobe je Bog osobno za LBJ-a,i kakve to veze što on vodi u negativnim rekordima,LBJ vječiti gubitnik 7 finale za redom ni polovičan učinak prstena,dalje Mavsi ih 2011 pomeli,Mavsi alo,gdje je on bio,nigdje,Kobe utrpao 81 koš,i dan danas se sjećam te simultanke,kad će James dati toliko nekom timu nikad,jer je Kobe level up,nadalje 5 prstena je više od 3,a LBJ nema još puno vrhunskih sezona za odigrat,Kobe je vukao Lakerse 2009 i 2010 do naslova,bukvalno uništio bi tzv. Kinga 1 na 1,stoga smirite doživljaj,a s Jordanom ga porediti to rade mala djeca i nitko više,Black Mamba 24>LBJ KING 23

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Friday, 09.06.2017
16:19

Filadelfija nije bila nikakva konkurencija Lejkersima,jer su finala zapada sa spursima,kingsima,portlandom zapravo bila prava finala. A Sacramento je bio sjajna ekipa kao i spursi sa dankanom i robinsonom.

avatar
Čeki
Friday, 09.06.2017
15:57

irinej strahinjic1 o kakvom kukanju pricas, pa koliko godina je bio u Klivlendu pre nego sto je otisao u Majami, pa koliio je bio u Majamiju jer nije svake sezone uzimao prsten (bio je 4 sezone ako se ne varam) i sad se vratio u Klivlend covek i igra tu iako je samo jedan prsten uzeo s njima, a ovo su ti plus medijska nagadjanja.

avatar
irinej strahinjic1
Friday, 09.06.2017
13:36

Da tebi neznalice kaze covjek koji zivi u ny vec 10 god. Svi nba analiticari kazu da je kobe na drugom ili trecem mjestu najboljeg kosarkasa svih vremena a ova tvoja placipicka sto kad vidi da ne moze da osvaja prsten odma trazi trejd toliko ga ne mogu smisliti da ga jedino vole u klivlendu i nigdje vise

avatar
Steph22
Thursday, 08.06.2017
21:12

To bi bilo sjajno.

avatar
Danijella
Thursday, 08.06.2017
20:20

Ha, Svi pricaju o velikoj trojci u Miamiju a pogledate cetvrtog coveka ono Rej Alen ludilo od sutera kog ako ostavite sami sutira 10/10. Bio je Miami puno vise od te trojke

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 08.06.2017
23:22

Ludilo od sutera na samom kraju karijere. Kada mi pricaju kako Kavsi imaju bruka ekipu,a Kajri bez njega nije mogao tim u PO da odvede NIJEDNOM! Love koliko je dobar u napadu (a i to je pitanje koliko je bas dobar) toliko je los u odbrani. Tristan je dobar da uhvati skok i samo da uhvati skok,a sto je najgore ni to mu ne ide. Dzeferson,Korver i Fraj blizi su penziji nego 30tim godinama i za kraj momak iz geta,koji ne moze da se sastavi sa sutom kada ga samog ostavis na 3,a on pokusava iz okreta da daje poene. Sve u svemu i taj Majami i ovi Kavsi su skup 1 bas dobrog igraca i par ok igraca i LBJ,daleko je to od bilo kog super tima. Super tim bi bio tipa sada,Kati,Klej,Djurent,LBJ,Kazins,znaci od super tima 3 u GSW i kao satro sudar 2 super tima?

avatar
Red blood
Thursday, 08.06.2017
23:31

Rey Allen od 10 sutnutih lagano pogadja 11! 😊

avatar
zlogi
Thursday, 08.06.2017
19:25

pa ako bi i isao za LA sigurno bi bili Lejkersi posto imaju nekoliko veoma dobrih mladih igraca koji mogu da izrastu u dominatne figure, a prisustvo LJ bi to donekle i osiguralo ^^

avatar
Nenad Maslarević
Friday, 09.06.2017
12:38