Lebron je gospodin "Posebni"!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 13.05.2015.
08:55
Izvor: Sportske.net

"Kralj Džejms" bukvalno nosio Klivlend na leđima, tim iz Ohaja na korak od konferencijskog finala. Bolesni "Bradonja" se ne predaje!

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Velika trojka se svela na "rovitu" dvojku, Lov je povređen, Irving je bio u timu, ali takođe načet povredom. Ipak, Kavsi imaju nekog "posebnog" Lebrona. Iako je i sam imao problema sa zglobom, odigrao je meč iz snova.

"Kralj Džejms" je ubacio 38 poena, imao 12 skokova, 6 asistencija, po 3 ukradene lopte i blokade, nije napravio nijednu grešku za više od 40 minuta na parketu.

Nije bilo dramatično kao u prethodna dva meča, ali tesno jeste. Ipak, prevaga je bio Lebron, bukvalno je poneo Klivlend na svojim leđima i doveo ih na pobedu od Istočnog finala. U četvrtak se serija vraća u Čikago, meč lopta za tim iz Ohaja, ali ko zna, možda ćemo rasplet videti u majstorici za vikend.

Bulls Cavaliers Basketball

Tome se nada Čikago u čijim redovima je Batler ubacio 29 poena, Rouz 16, ali 12 u prvom periodu. Posle toga je bio očajan, u preostale tri četvrtine se ispromašivao.

Kod Bulsa nije bilo Gasola, isključen je Gibson u poslednjoj četvrtini, ali su na 80 sekundi pre kraja trojkom Batlera uspeli da se vrate na -2. Ipak, u završnici je domaćin stigao do dragocene pobede.

Bulls Cavaliers Basketball

Nikola Mirotić je ubacio 10 poena za goste, pogodio je sa svoje polovine, pobedivši sirenu na kraju treće četvrtine. Tim pogotkom su se Bulsi spustili na jednocifreni minus, ali nije vredelo na kraju.

"Bradonja" je održao Hjuston u igri. Tripl dabl Džejmsa Hardena, 26 poena, 11 skokova, 10 asistencija je presudio Klipersima koji nisu iskoristili prvu meč loptu u Zapadnom polufinalu.

Harden je bolestan, kašalj ga je prekidao tokom konferencije posle meča, primio je infuziju, kaže da je sve to nebitno, cilj je ostvaren, Roketsi su u igri.

Clippers Rockets Basketball

Supermen Hauard je delovao bolje nego u prethodnim mečevima, 20 poena, 15 skokova, druga četvrtina u kojoj je domaćin ubacio 36 poena je praktično bila presudna. Posle su se Teksašani održali i sačuvali prednost, iako je Grifin ubacio 30 poena, imao 16 skokova, Kris Pol brojao do 22, uz to imao 10 asistencija.

Serija se vraća na Pacifik, Hjuston mora da vrati brejk u četvrtak kako bi izborio majstoricu kod kuće u Teksasu u nedelju uveče.

Klivlend - Čikago 106:101 (3:2)
Hjuston - Klipers 124:103 (2:3)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dakijev psihijatar
Wednesday, 13.05.2015
10:20

Nema mu ravnog kad udje u LeBeast mode.

avatar
Stefan123
Wednesday, 13.05.2015
09:18

Lebron je nula za kobija

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 13.05.2015
22:06

Gledao sam i ovu utakmicu i strašno je šta mu se sve dozvoljava i šta mu se sve ne svira.Tako je kroz celu karijeru.Izuzetan atleta mnogo dobar igrač ali bez intelegencije i harizme kakvu ima Kobe.Još i ono što Štern nije dao da u Lejkerse dodje Kris Pol ali nije bio problem da se sklope Boš,LJ i Vejd ili sada ...Jednostavno nikad neće dostići Crnu Mambu koliko god rekoradaoborio ,poena postigao i prstenja osvojio.

avatar
Stefan123
Wednesday, 13.05.2015
09:18

To je nula za brajanta