LeBron i družina na udaru jer kalkulišu

Autor: Boban Filipović
sreda 12.04.2017.
17:27
Izvor: Sportske.net

Postoji osnovana sumnja da Klivlend namerno izbegava da bude prvi na Istoku, kako bi izbegao ekipu koja mu ne leži.

Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via A
Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via A

Povezane vesti

Američki mediji bruje o kukavičluku šampona.

Mnoge legende NBA lige smatraju da Klivlend ne igra fer i da namerno kalkuliše kako u prvom kolu plej-ofa ne bi išao na Čikago Bulse. Najglasniji u kritikama na račun LeBrona i ekipe je stari 'lajavac' Čarls Barkli.

Zbog izuzetno duge klupe, branilac titule šampiona je tokom sezone imao luksuz da povremeno odmara svoje zvezde, i tu taktiku niko nije napadao dok nije došlo dotle da se beži od titule prvaka Istoka. U situaciji dok traje trka za prvom mesto sa Boston Seltiksima mnogi osuđuju to što LeBron Džejms i Kajri Irving nisu igrali u Majamiju na pretposlednjem meču regularnog dela sezone. Hit je dobio utakmicu posle produžetka i ostao u trci za plej-of, ali ne zavisi samo od sebe, već i od Bulsa i Pejsersa.

Bulsi imaju meč loptu protiv Bruklina da obezbede plasman u plej-of, ali bi u slučaju poraza od najslabijeg tima u ligi mogli da ostanu bez doigravanja.

Iako igraju po sistemu toplo-hladno Bulsi su "rak rana" za Kavse, počistili su ih sa 4:0 i ove i prošle sezone. Veliko ohrabrenje za franšizu iz Ilinoisa u završnici regularnog dela sezone je oporavak Dvejna Vejda, za koga se pre nešto više od mesec dana verovalo da se više neće vraćati na parket.

Kako stoje stvari, Bulsi će na megdan Seltiksima, biće to okršaj dve najveće franšize na istoku, dok su Kavsi izabrali Pejserse. No, sačekajmo do kraja.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 12.04.2017
17:57

Moze im se. U Srbiji nasu reprezentaciju niko nije kritikovao kad smo kalkulisali 2014. na SP i 2016. na OI, ne trebamo biti dvolicni i sad ovde upirati prstom u Klivend i kritikovati ih, a kad je nama to odgovaralo svi smo cutali.

avatar
Yes We Can
Wednesday, 12.04.2017
17:35

Ne vidim nista sporno, to svi rade...