Lazićeva posveta, za koga je bila ova pobeda?

Autor: Beta Beta
subota 27.02.2016.
09:25
Izvor: Beta

Trijumf na Efesu poseban za Branka Lazića, imao je kome da je pokloni!

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

"Sinoćna utakmica je bila specifična za mene zbog rodjenja jedne male devojčice. Upravo zbog nje je ova utakmica bila posebna i drugačija od drugih. Svaki postignuti poen sam proslavljao na poseban način zbog nje...", rekao je Lazić novinarima posle sinoćne utakmice u Vršcu.

Zamenik kapitena crveno-belih je u utorak po prvi put u životu postao otac, a u sinoćnoj pobedi crveno-belih protiv Efesa on je bio jedan od najistaknutijih igrača sa 10 poena.

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su petu pobedu u Top 16 fazi Evrolige, pošto su sinoć u Vršcu pobedili Efes sa 91:82 (24:19, 14:27, 25:19, 28:17), u osmom kolu Grupe E.

"Bilo je teško podići se posle Kupa i poraza u polufinalu od Partizana, ali eto pokazali smo da i iz tih nekih teških situacija možemo da se podignemo za kratko vreme i da iznesemo utakmicu na pravi način. Bilo je dosta oscilacija, ali uspeli smo na poluvremenu da se smirimo, jer smo u prvom bili mnogo nervozni, da ga ostavimo po strani i da izadjemo u drugih 20 minuta da odradimo sve što je u našoj moći", rekao je Lazić.

"Igrali smo agresivno u odbrani, pa smo dolazili do lakih poena, a onda smo u poslednjoj četvrtini napravili razliku i polako priveli meč kraju", dodao je on.

Lazić je čestitao celoj ekipi na "velikoj pobedi" i dodao da mu je drago što uvek neko drugi iz tima "izbije u prvi plan".

"Drago mi je što su (Nemanja) Dangubić, (Vasilije) Micić i (Marko) Gudurić bili u prvom planu i što su izneli ovaj meč. Naravno i celom timu čestitam na pobedi", rekao je Lazić i dodao da se unutar ekipe priča o plasmanu u četvrtfinale Evrolige, ali da je bitno da se "ide korak po korak u svim takmičenjima".

Prvi plejmejker Crvene zvezde Stefan Jović, koji je zbog povrede propustio takmičenje u Kupu, rekao je posle utakmice protiv Efesa da je u prethodnih nedelju dana oslabio četiri kilograma.

"Kako sam igrao protiv Efesa, tako sam i trenirao prethodnih dana. To je trenutno moj maksimum, da po dva, tri minuta budem na terenu, jer jednostavno 12 dana nisam mrdnuo. Nadam se da će za desetak dana, uz trening i teretanu, ta mišićna masa i mišići da se podignu", rekao je Jović.

Crveno-beli posle sinoćne pobede imaju skor 5/3 i zauzimaju treće mesto u Grupi E sa izglednim šansama da prodju u narednu rundu

Jović je ocenio da je pobeda Panatinaikosa protiv Fenerbahčea povećala ulog u meču izmedju crveno-belih i Efesa, pošto i grčki tim ima pet trijumfa i tri poraza.

"Nekako, u prvom poluvremenu smo igrali u grču, jer je pobeda Panatinaikosa povećala težinu meča i poremetila neke naše planove, ali bez obzira na sve to, opet moram da pohvalim ambijent, navijači su nam sve vreme davali vetar u ledja sa tribina. Uz njihovu pomoć smo odigrali kako treba", kazao je Jović.

Zvezda je zbog zauzetosti hale "Aleksandar Nikolić" i Beogradske arene utakmicu osmog kola morala da igra u vršačkoj dvorani Milenijum, a jedan od najiskusnijih igrača crveno-belih Marko Simonović je ocenio da to nije imalo velikog uticaja na tim.

"Stvarno je bilo sjajno. Izuzetna utakmica, izuzetna atmosfera za igru... Navijači su bili nevidjeno dobri! Ne mogu da opišem, ali oni nam daju enormnu, nevidjenu energiju na svakoj utakmici i mogu da kažem da je ovo zajednička pobeda. Čestitam svima kojima srce kuca za crveno-bele boje, ovo je bila izuzetna pobeda", rekao je Simonović.

Efes je u prvom okršaju ova dva tima pobedio Zvezdu sa poenom razlike.

"Oni su i iz prvog meča imali pobedu, ali minimalnu, zato su morali da traže trijumf ovde, jer su i pre ovog meča imali pobedu manje od nas. Mi ne samo da smo uspeli da nadomestimo taj poen iz prvog meča, već smo dobili sa dobrom razlikom, koja nam daje neku sigurnost za nastavak takmičenja", kazao je on.

Crvena zvezda će u narednom kolu Grupe E gostovati Fenerbahčeu u petak, 4. marta u Istanbulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke