Laboral Kuća se "obrušava", može li Zvezda to da iskoristi?

Autor: Boban Filipović
nedelja 09.11.2014.
19:46
Izvor: Sportske.net

Nakon poraza u Valensiji u 4. kolu Evrolige, klub iz Vitorije na gostovanju na Kanarskim ostrvima u 6. kolu ACB lige kapitulirao po četvrti put u ovom takmičenju.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Gran Kanarija je tukla Laboreal Kuću sa prilično ubeldjivih 93:77, pa se sada može konstatovati da je naredni rival Crvene zvezde Telekom u Evroligi u rezultatskoj krizi.

Najbolji u poraženom sastavu bio je francusku plejmejker Tomas Uertel sa 14 poena i 9 asistencija, u kvalitete ovog momka smo se uverlili na Mundobasketu u Španiji gde je sa "Trikolorima" osvojio bronzu.

Dvocifren broj poena imali su Ajverson, Šengelia i Hamilton.

Bivšem košarkašu Parizana Davisu Bertansu je zakazao šut, ubacio je samo jednu trojku iz 8 pokušaja i meč završio sa skromnih 7 poena. Sličan je slučaj i sa  iskusnim plejmejkerom Sašom Vujačićem, koji je ubacio isto toliko i šutnuo jednu trojku manje od riđokosog Letonca.

Prva zvezda tima Fernando San Emeterio je najviše podbacio, meč je završio sa samo tri poena.

Jedini srpski predstavnik u najjačem košarkaškom takmičenju na starom kontinentu je prošle sezone oba puta dobio Laboral Kuću u grupnoj fazi, ali ni pored toga nije uspeo da se plasira u TOP 16.  Crveno-beli su se trgli nakon poraza od Olimpijakosa, deklasirali su Solnok u Mađarskoj, a eventualni trijumf u 5. kolu u Vitoriji bi odškrinuo ta vrata.

Laboral Kuća, kao i Crvena zvezda Telekom, nakon četiri kola grupne faze u Evroligi ima skor od 2 pobede i 2 poraza.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Monday, 10.11.2014
19:58

Crvena Zvezda Telekom ima istorijsku šansu da u nikad slabijoj grupi obezbedi top 16 već u prvom delu s obzirom da u drugom gostuje Olimpijakosu koji će u tom momentu biti potpuno nezainteresovan a dolaze mu direktni konkurenti kod kojih nije izgubio velikom razlikom.

avatar
Aleksandar Starcevic
Monday, 10.11.2014
12:48

Kod kuce jedino da ih dobiju na buku i ometanje igraca, al koliko se secam to Bertu uvek inspirise, tako da tesko. Realnost 5. poz.

avatar
Alan Ford
Monday, 10.11.2014
19:37

Bicemo najmanje treci u ovoj grupi, pa makar svi pocrkali od muke...hehe

avatar
pantakg
Sunday, 09.11.2014
23:54

Mislim da su oni realno slabija ekipa od Valensije, i da s obzirom da kiks protiv Neptunasa u gostima, sada brejk treba traziti upravo u duelu sa njima...

avatar
Zvezda do Tokija
Sunday, 09.11.2014
23:49
avatar
Forza RoSs0neri
Sunday, 09.11.2014
21:32

Trebaju nam 2 pobede protiv njih cisto malo da se dovedemo u red