'Kup Kralja' - Unikaha i Barsa u polufinalu!

Autor: Boban Filipović
petak 20.02.2015.
00:03
Izvor: Sportske.net

Lider ACB lige i aktuelni šampion Španije opravdali su uluge favrita protiv Bilbaa i Valensije i činiće prvi polufinalni par završnoh turnira koji se igra na Kanarskim ostrvima.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Barselona je u prvom 1/4 finalnom duelu bila bolja od Valensije i salvila rezultatom 85:80.

U pobedničkom sasatvu najistaknutiji pojedinci bili su Aleks Abrinjes i Džastin Dolman koji su ubacili po 16 poena, dvocifren učinak imali su i hrvatski reprezentativci Ante Tomić (14 pts, 7sk) i Mario Hezonja (13 pts).

U ekipi Valensije najzapaženiji crnogorski centar Bojan Dubljević sa 19 poena, dok su dvojica Srba odigrali veoma slabo.

Nemanja Nedović je za 14 minuta u igri postigao samo 2 poena i uhvatio 2 lopte u defanzivi, dok je učinak bivšeg kapitena Partina Vladimira Lučuća bio još skormniji.On se 10 minuta na parketu nije upisao u strelce, zabeležio je jedan skok.

Ipak, srpsku košarku je u pravom svetlu predstavio reprezentativni plejmejker Stefan Marković koji je u pobedi Uhikahe nad Bilbaom (86:78) postigao 10 poena, imao 3 skoka i 2 asistencije za 18 minuta u igri.

Stefan Markovic

Najbolji u ekipi iz Malage bio je Džejson Grejndžer koji je ubacio 18 poena, Kuzminskas je dodao 15.

Kod Baska su najraspoloženiji Kolom Kvino i Dairis Bertans sa po 17 poena, iskusni Aleks Mumbru je postigao 13, crnogorski centar Marko Todorivić 12.

Srbi iz tabora Bilbaa tanki kao pomenuti dvojac iz Valensije, Danilo Anđušić je postigao jednu 'dvojku' za 10 minuta na parketu, Dejan Todorović se za pet minuta manej u igri nije upisao u strelce.

Sutra su na programu druga drva četvrtfinalan para, sastaju se Real Madrid - Saragosa i Gran Kanarija - Huventud.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke