Kup - Cedevita u finalu, huligani morali van hale!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 17.02.2017.
19:17
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Cedevite plasirali su se u finale Kupa Krešimir Ćosić pošto su u Šibeniku savladali Zadar, a meč je ostao u senci novog ispada huligana.

aba-liga.com/Cedevita/Marin Sušić
aba-liga.com/Cedevita/Marin Sušić

Povezane vesti

Aktuelni šampion Hrvatske obezbedio je plasman u finale ovogodišnjeg izdanja Kupa Krešimir Ćosić trijumf nad ekipom Zadra u šibeničkoj dvorani "Baldekin".

Cedevita je do trijumfa stigla rezultatom 92:75 (21:14, 21:15, 31:22, 19:14) ali je utakmica ostala u senci novog ispada koji su napravili huligani iz Zaddra.

Navijačka grupa "Tornado" doputovala je u Šibenik kako bi bodrila svoj tim ali je umesto toga izazvala prekid meča početkom poslednje četvrtine zbog pogrdnog skandiranja Džananu Musi.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i ranije je bio na meti huligana koji su ga verbalno vređali, ali je ovoga puta sudija Srđan Dođai zaštitio igrača zatraživši da deo tribine bude ispražnjen.

Usledio je prekid meča ali je nakon intervencije policije utakmica završena, pa je Cedevita obezbedila plasman u finale.

Centar Miro Bilan predvodio je "Vitamine" do plasmana u finale sa 28 poena, 8 skokova i 3 asistencije, dok su se u ekipi Zadra istakli Jakov Vladović sa 14 poena i 7 asistencija, odnosno Maj Kovačević sa 13 poena.

Protivnik Cedevite u finalu hrvatskog kupa biće bolji iz duela Džoli Šibenika i Cibone.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke