KSS reagovao: "Domaće prvenstvo je obaveza"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.09.2017.
23:48
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Košarkaški savez Srbije reagovao je nedugo nakon što je Udruženja klubova KLS saopštilo da ekipe iz Druge ABA lige ne moraju da igraju domaći šampionat.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Udruženje klubova Košarkaške lige Srbije održalo je Skupštinu na kojoj je doneta jako bitna odluka koja se tiče sastava lige za nastupajuću sezonu.

Odluke koje je Udruženje donelo na današnjoj Skupštini mogli ste da pročitate OVDE, a tim povodom reagovao je Košarkaški savez Srbije.

Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije reagovao je zbog toga što je Udruženje klubova KLS dalo dozvolu Dinamiku, Borcu i Vršcu da ne igraju domaće prvenstvo zbog učešća u Drugoj ABA ligi.

"UO KSS saglasan je sa učešćem gore pomenutih klubova u takmičenju i kvalifikacijama za međunarodnu regionalnu 2. ABA ligu pod sledećim uslovima:

- Saglasnost se daje samo za takmičarsku sezonu 2017/18. Nakon završetka takmičarske sezone 2017/2018 u seniorskoj međunarodnoj regionalnoj 2. ABA prestaje dejstvo ove saglasnosti i postupak izdavanje saglasnosti za narednu takmičarsku sezonu 2018/2019 podleže novoj Odluci UO KSS;

- U takmičarskoj sezoni 2017/18 klubovi učesnici seniorske međunarodne regionalne 2. ABA lige imaju obavezu takmičenja i igranja Košarkaške lige Srbije od početka ligaškog takmičenja (oktobar 2017), po utvrđenom kalendaru takmičenja.

- Učešće u međunarodnoj regionalnoj 2. ABA ligi, mora biti u skladu sa kalendarom takmičenja 1 MLS (KLS) u takmičarskoj sezoni 2017/2018 , koja mora biti prioritet u takmičenju navedenim klubovima.

- Plasman u Super ligu KLS i play off, ostvaruje se isključivo kroz nastup klubova u takmičenju Košarkaške lige Srbije , kao i u prethodnim takmičarskim sezonama.

- Odluka organa KLS, Predsedništva i Skupštine ne može biti u suprotnosti sa uslovima pod kojim je UO KSS dao saglasnost klubovima za nastup u međunarodnoj regionalnoj 2. ABA ligi za takmičarsku sezonu 2017/2018.

Prema klubovima koji postupe suprotno ovoj odluci, UO KSS pokrenuće postupak pred nadležnim organima.

UO Košarkaškog saveza Srbije prilikom donošenja ove Odluke, rukovodio se odredbama Zakona o sportu RS (Službeni glasnik broj 10 od 08. februara 2016. godine), normativnim aktima KSS a, kao i interesima košarke u Srbije.

Takođe UO KSS se rukovodio da klubovi učesnici 2. ABA lige iz okruženja, takođe igraju nacionalna prvenstva od samog početka istog, a termini odigravanja utakmica seniorske međunarodne regionalne 2. ABA lige, nisu u suprotnosti sa terminima odigravanja utakmica nacionalnih ligaških takmičenja
" navodi se u odluci Košarkaškog saveza Srbije koju je potpisao generalni sekretar Dejan Tomašević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Thursday, 07.09.2017
11:07

Slažem se, da igraju svi iz ABA 2 i domaću ligu, kao i klubovi iz ABA 1, koji ne igraju evropska takmičenja, poiput slovenačkih i hrvatskih klubova.

avatar
Thursday, 07.09.2017
08:48

panteri slave Covica koji srcem daje sve za srpsku kosarku...

avatar
NikolaBuki
Thursday, 07.09.2017
01:40

Zasto ne bi igrali aba ligu 2 i super ligu? Pa ne igraju evroligu i nba. Neka se navikavaju na 2 meca nedeljno.