KSS proglasio najbolje, kažnjeni Teo nije mogao da dođe!

Autor: Beta Beta
petak 30.12.2016.
14:44
Izvor: Beta

Košarkaški savez Srbije uručio je danas u Beogradu nagrade najboljim igračima u 2016, uz ocenu predsednika Predraga Danilovića da je godina na izmaku bila više nego uspešna.

Beta/BranislavBožić
Beta/BranislavBožić

Povezane vesti

Za najbolju seniorku proglašena je Sonja Petrović, koja je sa reprezentacijom ovog leta osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. U konkurenciji seniora za najboljeg je proglašen igrač CSKA iz Moskve Miloš Teodosić koji nije preuzeo nagradu, pošto se posle sinoćnje utakmice i poraza od Crvene zvezde u Evroligi vratio sa ekipom u Moskvu.

"Poznato je da je košarka kolektivni sport i osećam se kao prva medju jednakima. Hvala saigračicama, celom timu i stručnom štabu, medijima koji su podigli žensku košarku na ovaj nivo", rekla je Sonja Petrović.

Umesto Teodosića nagradu je primio tim menadžer reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Takođe, nagrade su dobili i reprezentativci Srbije u basketu "tri na tri" Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović i Marko Ždero, za osvojenu titulu svetskog prvaka.

"Nadam se da ćemo opet razuveriti sve ljude koliko je ovaj sport atraktivan, težak i da nije neka ulična za....ncija. Nadam se da ćemo opet pokazati da smo najbolji na svetu", naveo je Bulut.

Predsednik KSS Predrag Danilović rekao je da se nada nastavku dobrih rezultata i u narednoj godin.

"Iza nas je više nego uspešna godina u kojoj su košarkaši i košarkašice zabeležili vrhunske rezultate. Seniori su osvojili srebrnu olimpijsku medalju, seniorke bronzanu, u konkurenciji 'tri na tri' momci su postali šampioni sveta. Bili smo domaćini predolimpijskog turnira, za koji smo dobili sve pohvale FIBA i zahvalni smo svima koji su to realizovali", rekao je Danilović.

On je dodao da je Savez u kontaktu sa vladom Srbije oko organizacije Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. godine i četiri godine kasnije za košarkaše zajedno sa Slovenijom.

"Čekaju nas Evropsko prvenstvo za seniore i seniorke naredne godine. Rad se uglavnom meri kroz rezultate košarkaša i košarkašica i nadam se da će nastaviti da ubacuju loptu u koš kao i u prethodnom periodu", naveo je Danilović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke