KSS pisao Nagetsima: ''Da li i zašto zabranjujete nastup Jokića na EP?'' Stigao zvaničan odgovor!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.04.2017.
15:45
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Košarkaški savez Srbije oglasio se danas povodom ''slučaja Jokić''. Da li je sada nešto jasnije?

EPA/JOHN G. MABANGLO
EPA/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Saopštenje Košarkaškog saveza Srbije izazvano je spekulacijamavezanim za za učešće košarkaša Nikole Jokića u reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu ove godine i u nastavku ga prenosimo u celini.

''S obzirom na učestalu neprofesionalnost da se o igračima, kandidatima za košarkašku reprezentaciju Srbije, prve vesti o eventualnom otkazivanju učešća često šalju kroz medije preko trećih lica, umesto da se prvo obavesti Košarkaški savez Srbije, ne želimo da kao ozbiljna košarkaška institucija priznata u Evropi i svetu, dajemo šansu za bilo kakvo proračunato pogrešno izveštavanje, već da ukratko objasnimo sportskoj javnosti, ali i svim igračima i saradnicima, istinitu činjenicu.

Ni jedan NBA, niti bilo koji drugi klub nema pravo ni mogućnosti (osim u slučaju povrede) da svojim igračima koji su pod ugovorom zabrani igranje za nacionalne timove svojih zemalja iz mnogo razloga, ali, pre svega, jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja njihovi igrači razvijaju i vraćaju u svoje klubove mnogo bolji i zreliji nego što su bili. Samim tim, klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci svojih zemalja, pogotovo onih koje imaju šansu da se kroz takmičenja bore za osvajanje medalja.

Kao potvrdu našeg stava, a sigurni smo i stava svih sportskih radnika, u nastavku prilažemo odgovor potpredsednika i pomoćnika generalnog menadžera Denver Nuggets-a gospodina Arturasa Karnišovasa, koji je korektno i sportski odgovorio na pravovremeno i konkretno pitanje upućeno od strane KSS - „Da li i zašto Denver zabranjuje nastup njihovog igrača Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije na EP 2017?“:

„Based on FIBA/NBA agreement we cannot and will not stop Nikola from playing for Serbian National Team. Let me know if you have any further questions. I already had a conversation with Sasha Djordjevic regarding this matter. Thank you

Arturas Karnisovas  |  Assistant GM and VP of Basketball Operations |  Denver Nuggets
Pepsi Center, 1000 Chopper Circle,  Denver, CO 80204 USA“

Ovim završavamo sa bilo kakvim komentarima povodom ove situacije'',
navodi se u saopštenju koje je potpisao predsedik KSS-a Predrag Danilović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ToreAndreFlo
Thursday, 20.04.2017
17:46

Ljudi,ja ne znam kako vi gledate na ovo,ali ja sam pomalo radikalan kad su zvezde i zvezdice u pitanju. Momak koji je obezbedio i sebi i svojim unucima bezbrizan zivot (igrao on za reprezentaciju ili ne,sigurno ce dobiti unosan ugovor) smatra da je bolje da radi na sebi ne bi li zaradio jos koji milion,nego da usreci svoj napaceni narod. Taj narod je pratio Denver zbog Jokica i dok se svako odusevljavao njegovim ucinkom,svi su mastali da te partije ponovi u dresu Srbije. Ja razumem da je tvoje pravo da juris i milijarde ako hoces,ali postovanje od mene neces dobiti,zato sto je za tebe milionce ipak milionce,a za mene je predstavljanje svog naroda u najlepsem svetlu neprocenjivo. Mozete da se slazete samnom ili ne,ali kad se rezimira staje sve u jedu recenicu-prodao si se za dolare.

avatar
Thursday, 20.04.2017
19:38

I ti bi uradio isto, kao i svako normalan

avatar
riquelme
Thursday, 20.04.2017
23:08

Jeste. Lepo ti pises i sve je to tacno. Ali zaboravljas da je decko igrao na OI kada je pitanje da li bi bio pozvan da su Bjelica i Marijanovic igrali. Da je dosao i igrao a ugovor mu je bio klimav. Taj momak ce 50/50 da donese odluku sa Miskom koji ga je izvukao sa basket terena po Vojvodini. A kako god da odluci svaka mu cast. Mnogi me bi igrali, pa ni Divac nego se on oformio dok je nama bilo zabranjeno da pikamo kosarku. A Sale i Danilovic su BOGOVI nase kosarke samo sto nisu ni bili preterano trazeni u NBA da bi im branili ili ih pustali. Uzecemo zlato i bez njega.

avatar
ToreAndreFlo
Thursday, 20.04.2017
22:11

Ja ti upravo pricam koja su moja nacela i koji je moj sistem vrednovanja,pa ti misli sta hoces.

avatar
Bafana
Thursday, 20.04.2017
17:34

Misko napravio takav monopol da je on poceo da se pita ko ce kada da igra...a sad cemo da vidimo koliko je jak jer samo njemu ne odgovara da igra za reprezentaciju ovo leto iz vise razloga...prvo sto Nikola moze da trenira sa ekipom pa moze i veci ugovor da zaradi iako svakako vec sad zasluzuje veliki ugovor a drugi je da ima priliku da umesto Jokica ubaci nekog drugog svog klijenta i tako ga jos bolje proda .

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 20.04.2017
18:36

Sve dok ne obezbedi novi ugovor, Jokic nije bezbedan i takvo mu je razmisljanje. Ukoliko se povredi negde van okvira klubskih aktivnosti, ugovor nece dobiti, a u pitanju su strahovito velike cifre, koje u Evropi nece videti za 5 godina igranja, tako da nije bas svejedno. Svakako je u boljem polozaju od Marjanovica koji uopste ni nije imao ugovor, ovde Jokara ima na jos godinu dana, ali svejedno je, u pitanju je novi visegodisnji, daleko, dalekoo veci. Za razliku od Marjanovica ovde je Jokic odmah presekao, ne zeleci da daje lazne nade jer nesto moze iskrsnuti. Uvek ce biti dobrodosao u reprezentaciji, kao i svi ostali.

avatar
babaroga
Thursday, 20.04.2017
19:35
avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 20.04.2017
18:40

I da, povrede van klupskih aktivnosti podrazumevaju ovakve stvari, i to je uvek tako i bilo, osim ako klub ne da pristanak, ali se to nikad ne ce desiti. Zvanicno oni sve podrzavaju i ne bune se, ali nezvanicno ne bi bilo dobro po igraca da ignorise preporuke...

avatar
Trta Mrta
Thursday, 20.04.2017
17:12

Ovo je odgovor u skladu sa pravilima i nije se mogao očekivati drugačiji. Ono što su Jokić i Ražnatović najavili je da bi Denver voleo da Jokić tokom leta radi na fizičkoj spremi jer ga planiraju za nosioca igre. On ne mora da ih posluša, ali još uvek nije zvezda u rangu Novickog, Gasola ili Parkera da mu uloga glavnog igrača ne zavisi od toga da li će da posluša preporuku kluba. Zbog toga je Miško i napomenuo da je samo ovo leto problem. Za par godina će biti zvezda i radiće šta hoće.

avatar
Glavatar
Thursday, 20.04.2017
17:02

Bravo za savez i Sašu Danilovića. Gotovo je više sa paljevinama. Sada ćemo videti da li Jokić neće da igra ili ne sme po nečijoj direktivi.

avatar
riquelme
Thursday, 20.04.2017
23:12

Pa ko je rekao da mu neko brani. Sam je rekao decko da ne zna da li se vraca ili ostaje. Pljujes decka koji je igrao na OI a nije imao siguran ugovor sa Denverom. Kako vas bre nije blam. Ne bi decko ni bio pozvan da se Bjelica nije povredio i Bobi odlucio da potpise ugovor! Pa i da je po direktivi licno cika Miska, ima pravo da ga poslusa. Covek je od njega napravio igraca koji nisu ni Partizan ni Zvezda izbacili odavno...

avatar
Glavatar
Friday, 21.04.2017
07:37

Ja dečka nisam pljuvao nego sam samo pohvalio savez koji predhodnih godina nije imao onu stvar da isto uradi kada su drugi igrači u pitanju. Isto bih napisao da je bilo koji igrač u pitanju. E sad što se desilo baš Jokiću, šta ćemo. Drago mi je samo što se konačno saznala istina i ko je vedrio i oblačio reprezentacijom dok nije Došao ne njeno čelo Danilović. Napisao sam sličan komentar kao i mnogi a ti si našao meni da popuješ. Bode u oči ovo predsednik saveza Saša Danilović, jeli?

avatar
Ninoslav Krejic
Thursday, 20.04.2017
16:56

Ajde Jokicu dolazi ti i Bobi da napadnemo zlato jos kad bi se i Bjelica oporavio napred nasi

avatar
Mangus
Thursday, 20.04.2017
16:26

Odavde dalje, odluka je dakle iskljucivo Jokiceva ili njegovog menadzera

avatar
riquelme
Thursday, 20.04.2017
23:13

Bravo i kakva god da bude na mestu je...

avatar
Coa
Thursday, 20.04.2017
15:57

jel ovo sah mat misku ili sta?

avatar
Darko M.
Thursday, 20.04.2017
15:57

Sad ćemo da vidimo da li je do kluba ili do Jokića/Ražnatovića.

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 20.04.2017
15:57

Jokicu,sad ti preostaje da se prikljucis reprezentaciji i da razbucamo sve na EP.

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 20.04.2017
15:52

A u uzvratnom pismu piše da su na ovu temu već razgovarali sa Sašom Đorđevićem..toliko...

avatar
indija durot
Thursday, 20.04.2017
15:48

znaci cisto jokiceva odluka

avatar
Tyrion
Thursday, 20.04.2017
16:24

ne druze cisto miskova odluka

avatar
indija durot
Friday, 21.04.2017
06:43

Ne verujem u to.mozda ga samo savetuje tako ali samo na njemu je da odluci.pre ce biti da ga iz kluba pritiskaju