KSS najavio sastanak sa klubovima

Autor: Beta Beta
subota 16.04.2016.
16:23
Izvor: Beta

Košarkaški savez Srbije (KSS) će se u ponedeljak i utorak sastati sa klubovima učesnicima Jadranske lige i posle sastanka Upravnog odbora biće poznat stav po pitanju najavljenog izbacivanja sa Evropskog prvenstva 2017. godine.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Kako je danas saopštio KSS, u Savez je sinoć stiglo pismo Medjunarodne košarkaške federacije odsek Evropa (FIBA Evropa) u kome se navodi da je Srbija izgubila pravo učešća u takmičenjima pod okriljem FIBA Evropa, uključujući i Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Srpski savez je izbačen pošto su njegovi klubovi koji igraju u Jadranskoj ligi izabrali da od sledeće sezone učestvuju u Evroligi i Evrokupu, a ne u takmičenjima pod okriljem FIBA Evropa.

Klubovi Jadranske lige su na nedavnom sastanku odlučili da prihvate ponudu prvog čoveka Evrolige Djordija Bertomeua o učešću u Evroligi i Evrokupu.

"Na adresu KSS sinoć je stiglo pismo iz FIBA Evropa koje je potpisao izvršni direktor Kamil Novak. Čelnici KSS će se u ponedeljak i utorak sastati sa klubovima učesnicima ABA lige, sastanak će održati i Upravni odbor, posle čega će KSS zauzeti stav po ovom pitanju", navodi se u saopštenju Košarkaškog saveza Srbije.

U pismu FIBA Evropa navodi se da je nacionalnim savezima dat rok do 20. aprila da preduzmu mere kako bi izbegli eliminaciju sa Evropskog prvenstva 2017. godine.

Osim Srbije, pisma su poslata u Sloveniju, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju, Rusiju, Španiju, Bosnu i Hercegovinu, Litvaniju, Grčku, Izrael, Italiju, Poljsku i Tursku.

FIBA Evropa je navela da je zahtev i kopiju pisma poslala u FIBA, koja ja nadležna za svetska takmičenja.

Kako je naveo sajt Sportando, FIBA Evropa je navodno pitala nemački savez da li može da organizuje i učestvuje na jednom od tri kvalifikaciona olimpijska turnira.

Prethodno je određeno da će domaćini turnira biti Srbija, Italija i Filipini.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milan Mihajlovic
Saturday, 16.04.2016
16:52

Prvo su prodali prava evroligi jos pocetkom dvehiljaditih a sad bi silom da to vrate. Pa ne moze to tako. Neka ih izbace sa svih takmicenja. Neka igraju evropsko svetsko i olimpijadu bez najboljih pa da vidi kakva je konkurencija i kakva je posecenost tih meceva. A ovi savezi neka naprave svoje evropsko prvenstvo. Sramota je sta rade.

avatar
Saturday, 16.04.2016
16:27

Frka, Djiki, a? Zna se koji je nas stav, dosta je bilo dogovaranja Hahaha Kad pisem nas, mislim i na stav kluba, ali i na zajednicki stav klubova...