KSS nagradio najbolje - Anu Dabović i Nemanju Bjelicu!

Autor: Beta Beta
nedelja 10.01.2016.
18:51
Izvor: Beta

Na Božićnom koktelu, Košarkaški savez Srbije dodelio nagrade najboljem košarkašu i košarkašici Srbije u 2015, uz optimistička očekivanja od nove, olimpijske godine.

fiba
fiba

Povezane vesti

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas rekao je danas je prethodna godina obeležena uspesima ženske i muške nacionalne selekcije i izrazio nadu da će se Srbija na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u obe konkurencije boriti za medalje.

"Bila je divna košarkaška godina. Ženska ekipa je ostvarila najveći uspeh u svojoj istoriji, postale su prvakinje Evrope, a muškarci su zauzeli četvrto mesto, što je takodje veliki uspeh. Neki su se smejali kada smo se okupili pre četiri, pet godina... Nisu verovali u rezultate, ali mi jesmo", rekao je Đilas na Božićnom koktelu u beogradskom hotelu "Kraun Plaza".

On je rekao da veruje da će se uspesi nacionalnog tima nastaviti i u 2016. godini.

"Želimo da dokažemo da i sa manje novca možemo da postižemo rezultate. Devojke su već ne Igrama, verujemo da će i muškarci. Za devet dana ćemo znati da li ćemo biti domaćini kvalifikacija. Mi bismo to želeli, ali i ako ne budemo, verujemo u plasman muške ekipe. Nadam se da ćemo se boriti za medalje na OI...

Ne želim da kažem koje. Nema potrebe da se krijemo. To je najveća i najbitnija sportska smotra, a mi tamo dolazimo s kvalitetom. Nadam se da ćemo ovom narodu da donesemo medalje",
kazao je on.

Na Božićnom koktelu u hotelu "Kraun Plazi" dodeljene su godišnje nagrade KSS najboljima u 2015. godini.

U muškoj konkurenciji nagrada je pripala Nemanji Bjelici, a u ženskoj Ani Dabović.

"Prethodna godina je bila najlepša u mojoj karijeri. Kada bi trebalo da odvojim nešto ne znam šta bi to bilo... Da li doček ili himna Srbije na dodeli medalja ili pun Pionir... Sve su to lepe uspomene. Pokazali smo smo šta smo učinili za žensku košarku", rekla je Dabovićeva.

Ona je izrazila nadu da će se Srbija na Igrama u Riju boriti za jednu od medalja.

"Želim da sledeće godine ovde proslavimo jednu od medalja. Želim da opravdamo očekivanja naroda... Da se borimo i ostanemo ono što jesmo. Da sa svakog prvenstva, tako i OI vratimo srećni i ponosni. U grupi na prvenstvu bih želela da budemo sa Amerikankama, jer ne bih potom u četvrtfinalu želela da se sastanem sa njima. O ostalim selekcijama ne razmišljam nešto posebno''.

Košarkaš Minesote Nemanja Bjelica nije prisustvovao koktelu, ali se prisutnima obratio putem video poruke. Nagradu je umesto njega primila majka Slavica.

"Žao mi što danas ne mogu da budem sa vama. Velika mi je čast što sam proglašen za najboljeg košarkaša. Ove nagrade za mene ne bi bilo da nije mojih saigrača iz reprezentacije. Ovo priznanje je zajedničko", rekao je Bjelica.

Takođe, na koktelu je i srpskom basketašu Dušanu Domoviću Bulutu, prvom na FIBA rang listi, uručeno specijalno priznanje za doprinos u razvoju i promociji basketa tri na tri u Srbiji, kao i promocija knjige Borislava Stankovića "Igra mog života".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke