KSS imenovao najbolje u 2015. godini

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 24.12.2015.
14:30
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Prvi put u istoriji, Košarkaški savez Srbije proglasiće i nagraditi najboljeg košarkaša i košarkašicu u kalendarskoj godini, a evo ko su laureati.

FIBA/Ciamillo-Castoria/Marchi
FIBA/Ciamillo-Castoria/Marchi

Povezane vesti

Košarkaški savez Srbije odlučio je da se na kraju 2015. godine prvi put u istoriji odaberu i nagrade najbolja košarkašica i najbolji košarkaš.

Kako bi izbor bio što objektivniji glasali su sportski novinari televizija sa nacionalnom frekvencijom i novinari svih štampanih medija i oni koji vode specijalizovane košarkaške emisije.

Odlukom novinara za najboljeg košarkaša Srbije u 2015. godini izabran je Nemanja Bjelica koji je dobio 18 od 21 glasa, dok je za najbolju košarkašicu imenovana Ana Dabović (15 od 21 glasa).

Nemanja Bjelica je bio MVP Evrolige, imao je sjajnu sezonu u Fenerbahčeu koji je odveo na fajnal-for elitnog takmičenja, a u dresu reprezentacije blistao je u prvoj fazi Evrobasketa u Berlinu, naročito u pobedama protiv Španije i Nemačke.

Odlične partije lansirale su ga u NBA ligu, gde je vrlo zapaženo počeo debitantsku sezonu u dresu Minesote.

Naša najbolja košarkašica Ana Dabović obeležila je godinu na izmaku, istorijsku za žensku reprezentativnu košarku u Srbiji, pošto je osvojeno prvo evropsko zlato u našoj istoriji.

Ana je proglašena za najkorisniju igračicu Evropskog prvenstva u Budimpešti, a kvalitet je potvrdila i u ženskoj NBA ligi, gde je u dresu Los Anđeles Sparksa izabrana u ruki petorku.

Priznanja Ani Dabović i Nemanji Bjelici biće uručena 10. januara na božićnom koktelu KS Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke