KSS: ''Hvala ti, Srbijo!'' Nišlije, spremite se!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.11.2015.
17:23
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Košarkaški savez Srbije izrazio veliku zahvalnost svim navijačima koji su u subotu napunili halu ''Pionir'', u prvoj kvalifikacionoj utakmici koju su naše košarkašice odigrale protiv Nemačke.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Podsetimo, aktuelne šampionke Evrope su pred oko sedam hiljada gledalaca u ''Pioniru'' deklasirale Nemice sa 100-57, a dva dana posle te utakmice, Košarkaški savez se oglasio saopštenjem uz reči zahvalnosti i navijačima, ali i medijima koji su na pravi način propratili ovaj događaj.

Takođe, najavljeno je da će sledeću utakmicu kao domaćin naša reprezentacija odigrati u Nišu, i to protiv Ukrajine.

Saopštenje KSS prenosimo u celini.

''Košarkaški savez Srbije se iskreno zahvaljuje svakom od 7.000 ljudi koji su u subotu ispunili dvoranu 'Pionir' do poslednjeg mesta, jer su time pokazali koliko građani Srbije poštuju i podržavaju evropske kraljice.

Ovakva poseta bila je ubedljivo najveća tog dana u celoj Evropi, a verovatno i u istoriji, bar onoj novijoj, evropskih kvalifikacija.

O tome koliko Srbija voli svoje heroine, govori podatak da ovoliko gledalaca nije bilo na finalnim utakmicama prvenstava Evrope godinama, da ne kažemo decenijama unazad…

Veliko hvala trenerima i profesorima koji su doveli svoje učenike sa teritorije cele Srbije, Beograda i Republike Srpske.

Veliko hvala medijima, koji su nas pratili najavljujući ovu utakmicu i bez čije pomoći subotnje veče ne bi bilo tako veličanstveno.

Nadamo se da će i oni malobrojni mediji, koji su smatrali da fudbalska utakmica Real – Barselona zaslužuje četiri puta veći prostor u novinama od prvakinja Evrope, shvatiti da su pogrešili i da će se ubuduće pridružiti ostalima.

Želimo da cela Srbija vidi naše šampionke! Zato ćemo utakmicu sa Ukrajinom igrati u Nišu, a tražićemo dozvolu od FIBA da meč sa Luksemburgom takođe igramo van Beograda'', navodi se u saopštenju KSS.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke