Krstić: "Mesina me je ubijao svojom taktikom"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 26.07.2014.
11:13
Izvor: Sportske.net

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije oktrio je da mu rad sa Etoreom Mesinom u moskovskom CSKA nije prijao i da ga je trofejni stručnjak svojim taktičkim zamislima gušio i ubijao kao igrača.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Tekuće leto donelo je najiskusnijem u reprezentaciji Srbije promenu sredine i selidbu iz prestonice Rusije u grad na Bosforu.

Kapiten "Orlova" opisao je period u moskovskom CSKA kao lep deo njegove karijere ali je saradnju sa Etoreom Mesinom okarakterisao kao lošu.

"Odgovorno tvrdim da poslednje dve sezone u CSKA nisam iskorišćen ni 50 odsto. Prvi put u karijeri sam igrao 'četvorku', po zamislima trenera Mesine, što sam prihvatio kao profesionalac. Međutim, igrački me je ta pozicija gušila, mučio sam se. Mesina me je na neki način ubijao kao igrača, ali u mojim godinama će to veoma teško da se desi. Ostali znaju šta ja mogu" izjavio je Krstić za "Sport".

Centar košarkaške reprezentacije Srbije nije osporio kvalitet koji Mesina poseduje kao trener ali je posle svega odlučio da se odazove pozivu Dušana Ivkovića koji ga je želeo u redovima Efesa.

"Nisam se ni sekund dvoumio. Znam kakva je moja uloga bila u reprezentaciji dok je Duda bio selektor i on je jedan od retkih trenera koji je umeo da iskoristi moj potencijal, čak i da prikrije moje mane u igri. Gajim veliko poštovanje prema njemu" ističe Krle.

Govoreći o pripremama za Mundobasket Krstić je istakao da je atmosfera među igračima fenomenalna i da bi jedino povrede mogle da je pokvare. Što se njega tiče, motiv za igranje u nacionalnom timu nikada nije bio doveden u pitanje.

"Nikada se kod mene želja za igranjem nije dovodila u pitanje. Igraću dok mogu i imam šta da dam. Zato se i odazivam pozivima u reprezentaciju, iako neki možda misle da sam lud" zaključio je Nenad Krstić.

Reprezentacija Srbije već u nedelju igra prvi kontrolni meč u sklopu priprema za SP u Španiji a protivnik izabranika Saše Đorđevića biće "B" selekcija naše zemlje. Utakmica se igra u Nišu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke