Kroford kao vino - Što je stariji, to je bolji

Autor: Aleksandar Vučković
utorak 19.04.2016.
17:02
Izvor: Sportske.net

Igrač Los Anđeles Klipersa Džamal Kroford treći put u karijeri proglašen za najboljeg šestog igrača NBA lige.

Beta/AP Photo/Darren Abate
Beta/AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

Nagrada za najboljeg šestog igrača lige dodeljuje se igraču koji je pružio najveći doprinos svom klubu, a ne nalazi se u startnoj postavi.

Kriterijum za ulazak u ovu kategoriju je da je igrač više utakmica počeo kao rezerva nego kao starter.

U glasanju u kome je učestvovalo 130 sportskih novinara i komentatora širom Sjedinjenih država, Kroford je osvojio ukupno 341 poen što mu je donelo prvo mesto iza drugoplasiranog igrača Golden Stejta, Andrea Iguadale, koji je skupio 288 poena, i igrača Oklahome Enesa Kantera koji je zauzeo treće mesto sa 182 poena.

Kroford je u 79 utakmica ove sezone 74 puta ušao sa klupe, a beležio je prosečno 14.2 poena i 2.3 asistencije za 26.9 minuta provedenih u igri.

On je pomogao Klipersima da završe sezonu sa učinkom 53-29 i da po četvrti put zaredom uđu u doigravanje sa više od 50 pobeda.

Tridesetšestogodišnji veteran, kome je ovo 16. sezona u ligi, dva puta je osvajao ovu prestižnu nagradu - u sezoni 2009/2010 kao član Atlante i 2013/2014 kao član svog sadašnjeg kluba.

Popularni "JCrossover" je postao prvi igrač koji je dobio ovo priznanje 3 puta, kao i prvi igrač koji ga je osvojio sa dva različita kluba.

Pogledajte njegovih najboljih 10 poteza ove sezone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke