Krle dobio naslednika!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 15.07.2015.
19:14
Izvor: Sportske.net

Dosadašnji kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić u sredu je zvanično dobio naslednika koji će na narednom Evropskom prvenstvu biti prvi među jednakima u našem nacionalnom timu.

Beta/APPhoto/Manu Fernandez
Beta/APPhoto/Manu Fernandez

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije u sredu je dobila novog kapitena koji će na predstojećem Evropskom prvenstvu predstavljati selektorovu produženu ruku na parketu.

Na okupljanju reprezentacije povodom početka priprema za Evropsko prvenstvo selektor Đorđević je za novog kapitena imenovao Miloša Teodosića a za prvog zamenika Stefana Markovića.

"Okupljamo se još jedno leto, opet u sjajnoj atmosferi. Drago mi je da nemamo problema sa povredama, da su igrači imali dobre sezone i nema razloga da ne nastavimo sa uspesima i u ovom ciklusu" rekao je Teodosić prilikom okupljanja.

Plejmejker reprezentacije Srbije preuzeće kapitensku dužnost od Nenada Krstića koji je povlačenje najavio odmah nakon završetka Mundobasketa u Španiji na kojem su "Orlovi" osvojili srebrnu medalju.

Miloš Teodosić priključio se seniorskoj reprezentaciji Srbije 2007. godine kada su "Orlovi" doživeli debakl ispdanjem u prvoj rundi takmičenja.

Najveće uspehe sa "A" selekcijom reprezentacije Srbije novi kapiten "Orlova" ostvario je 2009. godine u Poljskoj kada je na Eurobasketu osvojena srebrna medalja, a potom 2014. godine na Mundobasketu gde je takođe osvojeno drugo mesto na turniru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 15.07.2015
19:21

Bravo! Ovo je i vise nego jasan dokaz i signal da ce Markovic sigurno putovati na EP, dilema postoji samo za 3 mesta u timu, kostur je tu:-)

avatar
England
Wednesday, 15.07.2015
21:16

Markovic mora da ide, svaka cast Jovicu ali Teodosic, Markovic i Nedovic ce ici kao plejevi + Nedovic moze igrati i dvojku. Znaci Teo, Markovic, Nedovic, Bogdan, Milosavljevic, Kalinic, Bjelica, Erceg, Mitrovic, Raduljica, Bobi i Milutinov/Kuzmic kao treci centar. Vlada Lucic je trebao da se nadje ovde da igraju u rotaciji on i Kalinic ali ne znam sto nije pozvan kratki smo sa bekovima ali moze i Bjelica to da odigra po potrebi.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 18.07.2015
14:55

Zar se nije Nedović ponovo povredio, a i Jović ima probleme sa leđima.

avatar
Christian Rosenkreutz
Wednesday, 15.07.2015
22:58

Ipak mislim Simon pre Mitrovica, jer pokriva 2 pozicije, kao i Bjelica, s tim stoje bjelica igrao na svakoj poziciji do sada, poceo na pleju, povremeno dvoju, bio stalna trojka i odlicna cetvorna, a u smol bol postavi igrao i na centru kod zeljka :)nTreba dodati i Gagija koji moze da igra kombo beka i cak trojku, kao i Bogdan. Sa takvim rotacijama mislim da jedini uz francuze mozemo da igramo savremenu kosarku. One mrtve spanske petorke sa 2 centra i 3 beka su proslost, sto se pokazalo na svetskom, a i sad ce se videti na ep, uz svo postovanje njihovog rostera.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 15.07.2015
21:39

11/12 poklapanje, ali vrlo je moguce da ce ici bas tvoja 12-orica.