KRK - Metalac do polufinala posle produžetka

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.02.2016.
20:05
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Metalca plasirali su se u polufinale "Kupa Radivoja Koraća" iako ih je čačanski Borac naterao da rade prekovremeno i da se za pobedu bore u produžetku.

aba-liga.com/KKZadar/ZvonkoKučelin
aba-liga.com/KKZadar/ZvonkoKučelin

Povezane vesti

Treći četvrtfinalni susret završnog turnira "Kupa Radivoja Koraća" u Nišu pripao je košarkašima Metalca koji su uz mnogo muke uspeli da savladaju Borac i izbore se za plasman među četiri najbolje ekipe na turniru.

Metalac je nakon 45 minuta igre slavio rezultatom 96:86 (19:26, 21:14, 22:28, 22:16, 12:2) i obezbedio plasman u polufinale gde će se sastati sa ekipom Mega Leksa.

Pretposlednji četvrtfinalni meč završnog turnira "Kupa Radivoja Koraća" obilovao je uzbuđenjima i preokretima pa ne čudi što je Borac u poslednjoj sekundi stigao do izjednačenja i produžetka.

Učesnik Košarkaške lige Srbije bolje je otvorio utakmicu i stigao do dvocifrene prednosti sredinom druge četvrtine. Ekipa Vladimira Đokića počela je da igra tek kada je Borac stigao do 13 poena prednosti pa je do odlaska na odmor Metalac uspeo da se vrati u meč.

Tokom drugog poluvremena ekipe su se smenjivale u vođstvu, a činilo se da je Metalac rešio pitanje pobednika kada je stigao do +10 sredinom treće četvrtine.

Uporni košarkaši Borca nisu se predavali već su uz veliku dozu borbenosti uspeli da zarade zrno sreće i da u poslednjem napadu izbore poen za produžetak.

Dodatnih pet minuta proteklo je u znaku Metalca koji je brzo slomio otpor Borca i tako upisao očekivanu pobedu ali uz mnogo poteškoća.

Nerešiva enigma za ekipu Borca večeras je bio Petar Rakićević koji je postigao 25 poena i ostvario 11 skokova, dok je Nikola Jevtović postigao 27 poena i upisao 4 skoka.

Na drugoj strani su se istakli Stevanović sa 25, Mićović sa 22 i Aleksa Avramović sa 19 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zerar Depardje
Friday, 19.02.2016
21:45

Borac ima odlicne skolovane igrace ,lako resavaju probleme jedan na jedan imaju dobre minijature. Voleo bo da nasi kosarkasi koji zgrnu pare malo i vrate klubovima kao sto su Borac i ostali centri nase kosarke.

avatar
Košava032
Friday, 19.02.2016
21:23

Ako Borac nastavi ovako, za 2 sezone bi mogao zaigrati i u Aba ligi.