Kreće "čerupanje" - CSKA uzima igrača Darušafake

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.05.2017.
14:42
Izvor: Sportske.net

Sjajna ekipa koju je Dejvid Blat oformio u minuloj sezoni biće rasformirana u rekordnom roku. "Armejci" započeli proces "čerupanja" turskog kluba.

Epa/Spyros Chorchoubas
Epa/Spyros Chorchoubas

Povezane vesti

Odlazak glavnog sponzora imaće dugoročne posledice za tursku Darušafaku, pošto će odličan tim predvođen vrhumskim trenerom biti rasformiran u rekordnom roku.

"Doguš Grupa" napušta klub, Evroliga je poslala signal da za "Dačku" više nema mesta u eliti, a prvi će sidro na kraju sezone podići trener Dejvid Blat.

Očekuje se da tokom leta i svi najbolji pojedinci Darušafake promene sredinu, pa tako ne čudi što se već sada pojavila informacija da je moskovski CSKA "kaparisao" Amerikanca Vila Klajburna.

Krilni košarkaš je imao jako dobru sezonu u Evroligi, prosečno je postizao 13 poena i beležio 5.1 skok u elitnom takmičenju i tako privukao pažnju evropskog giganta.

Specijalizovani portal "Eurohoops" piše da je dogovor već pao i da će Vil Klajburn po završetku sezone ozvaničiti saradnju sa ekipom CSKA.

Amerikanac je prošlog leta stigao u Istanbul iz Hapoel Holona, a sa Darušafakom je imao ugovor na godinu dana uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu što se svakako neće dogoditi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke