Kreće borba za 'Žućkovu levicu''!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 16.02.2017.
09:42
Izvor: Sportske.net

Prvim četvrtfinalnim mečevima u niškoj dvorani "Čair" u četvrtak će zvanično početi još jedno izdanje završnog turnira nacionalnog 'Kupa Radivoja Koraća'.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Niška dvorana "Čair" i ove godine će biti poprište borbe za prvi trofej u sezoni koju će voditi srpski predstavnici iz ABA lige, te četiri kluba koje su mesto na završnom turniru "Kupa Radivoja Koraća" obezbedila preko domaćih takmičenja.

Već neko vreme trofej u nacionalnom kupu ne nosi veći značaj, jer ne garantuje nikakve benefite u trci za evropska takmičenja, ali je dobro poznato da 'Žućkova levica' sama po sebi nosi veliku težinu i da je stvar prestiža osvojiti je.

Prošlosezonski osvajač trofeja, ekipa Mega Leksa, pokušaće da odbrani zvanje titulara u domaćem kupu, ali su beogradski "večiti" kao i obično prvi favoriti za osvajanje "Kupa Radivoja Koraća".

Poslovično se klubovi koji dolaze iz Košarkaške lige Srbije i prvostepenog Kup takmičenja proglašavaju autsajderima ali je neretko neki od tih klubova uspevao da iznenadi i domogne se barem polufinala.

Ove godine ćemo uz srpske predstavnike iz ABA lige na završnom turniru nacionalnog kupa gledati Vršac, Spartak iz Subotice, Dunav iz Starih Banovaca i Dinamik sa Dorćola.

Među navijačima, posebno Crvene zvezde i Partizana, vlada veliko interesovanje za završni turnir "Kupa Radivoja Koraća", pa se tako u utorak pojavila informacija da su sve karte za polufinalne utakmice i finale već rasprodate.

Paketa više nema u prodaji ali će u naredna dva dana moći da se kupe pojedinačne ulaznice za četvrtfinalne mećeve koji se igraju u terminu od 17 i 19.30 časova.

Najviše osvojenih trofeja u nacionalnom kupu ima Partizan, čak trinaest, od čega je pet osvojeno od 2008. godine. Crvena zvezda mt:s ima osam osvojenih trofeja ali je izjednačena sa crno-belima kada se uzmu u obzir samo oni trofeji osvojeni od kada nacionalni kup nosi ime Radivoja Koraća.

Za kraj, evo i kompletnog rasporeda odigravanja utakmica, uz podsećanje da će svi mečevi biti prenošeni na televiziji Arena sport.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragonkš
Thursday, 16.02.2017
16:52

Zvezda jeste mali favorit za osvajanje ovog kupa ali samo ako imaju njen prosek slobodnih bacanja a to je oko 50 po utakmici.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 16.02.2017
13:48

Ja ne znam dal je nekad po dva glavna favorita kup dosao u nezgodnije vreme. I jedni i drugi su roviti, i jedni i drugi umorni, i jedne i druge ceka paklen ritam posle kupa, plus dodaj cinjenicu da kup sem prestiza ne donosi nista kod nas, stvarno ce biti zanimljivo videti sa kakvim ce rosterom istrcati obe ekipe. nTakodje me interesuje da vidim Dinamik kako ce odigrati protiv Mege, a za kladionicarske sladokusce kvota na DInamik je 5, moze se singlirati za neki sitan novac :D

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Thursday, 16.02.2017
10:47

Idemo po 15. Kup!

avatar
ipak smo mi PRVI
Thursday, 16.02.2017
18:50

Osvojili trinest a idete po petnesti kup pa to samo kod vas moze

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Thursday, 16.02.2017
19:51

Нисмо освојили 13.