Krcat "Pionir" video rapsodiju šampionki Evrope!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.11.2015.
20:42
Izvor: Sportske.net

Nošena podrškom prepune hale "Pionir" ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je prvi trijumf u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će 2017. godine biti održano u Češkoj Republici.

FIBA/Ciamillo-Castoria/Girgasz
FIBA/Ciamillo-Castoria/Girgasz

Povezane vesti

Veliki broj vrhunskih sportskih događaja koji je tokom popodneva mogao da se isprati iz fotelje nije uticao na posetu u hali "Pionir" koja je večeras bila ispunjena do poslednjeg mesta.

Gotovo 7.000 ljubitelja košarke pozdravilo je večeras žensku košarkašku reprezentaciju Srbije koja je u okviru prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine ugostila selekciju Nemačke.

Nošene sjajnom podrškom sa tribina izabranice Marine Maljković savladale su Nemačku rezultatom 100:57 (23:17, 25:12, 28:18, 24:10) i tako trijumfalno krenule u pohod na kontinentalnu smotru.

Uprkos tome što Dajana Butulija nije bila u prilici da pomogne reprezentativnim koleginicama a Milica Dabović je imala smanjenu minutažu, šampionke Evrope odigrale su maestralno pa pobeda ni u jednom trenutku nije bila dovedena u pitanje.

Naše najbolje košarkašice funkcionisale su perfektno, svi segmenti igre bili su na nivou pa otuda ne čudi što je na startu kvalifikacija deklasirana selekcije Nemačke.

Najefikasnija u redovima reprezentacije Srbije bila je Jelena Milivanović sa 24 poena i 3 skoka, dok su Sonja Petović i Ana Dabović dodale po 17 poena. Samo Tijana Ajduković nije uspela da se upiše u listu strelaca ali su zato sve igračice iz protokola upisale minute.

Sonja Grajnaher bila je najefikasnija igračica gostujućeg sastava sa 16 poena i 5 skokova, a Katarina Fikel dodala je 12 poena i 9 skokova.

Reprezentacija Srbije posle prvog kola zauzima prvu poziciju u kvalifikacionoj grupi "D" u kojoj će joj pored Nemačke rivali biti Ukrajina i Luksemburg. Narednu utakmicu u kvalifikacijama naše devojke igraju za četiri dana u Luksemburgu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke