"Kralju" spala kruna, Lejkersi bez nade, "Bradonja" i "Supermen" ne praštaju!

Autor: Boris Jovanović
sreda 05.11.2014.
08:16
Izvor: Sportske.net

Hjuston dobio na Floridi, "Rakete" dobile svih pet mečeva u novoj sezoni. Portland se naštimovao taman za gostovanje Klivlenda, Lebron neprepoznatljiv u Oregonu. Lejkersi u slobodnom padu i pored Brajantovih 39 poena, Oklahoma će kupiti slučajne prolaznik

Beta/AP Photo/Don Ryan
Beta/AP Photo/Don Ryan

Povezane vesti

Damjan Lilard se probudio kad je bilo najpotrebnije. Namestio je ruku posle očajnog starta, ubacio 27 poena, pa u Oregonu sve izgleda kao pre. Klivlend je razočarao, Blejzersi su Lebrona zaustavili na 11 poena, "Kralj" i Irving su kombinovano ubacili 7 od 29 šuteva, jasno je da Kavsi nisu imali šansu. Kada je Ves Metjus pogodio trojku za 92:74, četiri minuta pre kraja, bilo je jasno da pobeda ostaje u "Rouz centru", ovim je Portland prekinuo mini seriju poraza, sada su 2-2 od početka sezone. Najbolji kod gostiju Kevin Lov sa 22 poena i 10 skokova.

Lejkersi su izgubili peti meč u nizu na startu sezone, poslednji put ovako loši su bili u jesen 1957. godine. Džerald Grin je predvodio klupu Sansa sa 26 poena, Markif Moris dodao 23, Lejkersi nemoćni, Brajant je dao 39 poena, ali nije pomoglo. Uspeo je gotovo sam da dovede tim u poziciju da se bori za pobedu, ali su Sansi sačuvali prisebnost u finišu i drugi put od početka sezone savladali Lejkerse.

Dragić kod gostiju 16 poena, 7 skokova i 4 asistencije.

U jednom od zanimljivijih mečeva večeri Nju Orleans je uz 24 poena i 13 skokova Entonija Dejvisa zaustavio Šarlot. Duel bivših protiv sadašnjih Hornetsa u prvoj sezoni pošto je Šarlot vratio "nadimak" je odlučilo drugo poluvreme u kome se raspucao Dejvis, Pelikansi su napravili manje grešaka, šutirali 46% i mnogo bolje čuvali loptu u nastavku, napravili su samo tri greške. Kod Hornetsa je Al Džeferson ubacio 20 poena.

Oklahomu kao da je neko prokleo. Toronto je savladao Tander koji je na kraju ostao sa 6 igrača. Peri Džons se povredio, Telfer je isključen nakn namerne lične, Redži Džekson je iako povređen ostao na terenu. Jasno, gosti su izgubili, dobro će biti ako sakupe ekipu za sledeći meč kada dočekuju Memfis u petak uveče. Kod Kanađana DeRozan 16 poena, Hansboro je u finišu realizovao osam bacanja, pa su priveli posao kraju bez problema i sada su na 3-1. Oklahoma ima 1-3, ovo je njihov najgori start od 2008. kada su izgubili 15 od 16 mečeva na startu.

Stariji Gasol je nosio Bulse na leđima u pobedi sa Orlandom. Čikago je bio bez Noe i Rouza, Španac je bio ključ u finišu, meč je završio sa 16 poena i 13 skokova. Batler najefikasniji sa 21, na drugoj strani, pogađate, Nik Vučević 19 poena, 13 skokova, ali nije baš imao impresivan procenat šuta.

Inače, Čikago je proslavio sinoć dve decenije od igranja u "Junajted centru", te večeri pre 20 godina su dobili Hornetse, a Skoti Pipen je ubacio 22 poena.

Milvoki je iskoristio sve nevolje Pejsersa, ovo je prva pobeda za Bakse u Indijanapolisu u poslednje četiri godine, ali i prva u poslednjih 16 mečeva na strani, računajući naravno i prošlu sezonu. Goste iz Viskonsina je do pobede predvodio Brendon Najt sa 23 poena.

Derbi je odigran na Floridi, "Supermen" je leteo visoko, Hjuston je na 5-0 posle pobede u Majamiju. Ovo je i prvi poraz Hita koji nije našao rešenje za Hauarda i Hardena. Prvi je ubacio 26 poena i imao 10 skokova, dok je "Bradonji" nedostajao skok za tripl dabl, uz 25 poena imao je 10 asistencja i 9 uhvaćenih lopti.

Roketsi su pogodili 17 od 37 trojki, zanimljivo da su od početka sezone postigli više poena iza linije tri poena, nego u šutu za dva. Razlog je naravno što protivnik mora da udvaja Hauarda, a onda jasno ostaje mnogo otvorenih šuteva. Hit se predvođen Bošom (21 p.) dobro držao, bio na -3 početkom poslednjeg perioda, ali su Ariza sa dve trojke i Harden prelomili meč. Poslednji put Hjuston je bio ovako dobar 1996. kada su dobili prvih šest mečeva na startu. Videćemo mogu li to da ponove, u četvrtak je derbi Teksasa, dočekuju San Antonio.

Odlično igra Vašington, odneli su noćas pobedu iz Njujorka. Dobro su pritisli Mela Entonija koji je pogodio samo 8 od 23 šuta, posle poluvremena su odigrali odlično i deficit od pet poena pretvorili u pobedu. Legendarni Pol Pirs je ubacio 17 poena, na drugoj strani Iman Šumpert 19. Inače prošle godine je Vašington počistio Nikse, a više od godinu i po nisu izgubili u Medison Skver Gardenu.

Rezultati:

Lejkersi - Feniks 106:112
Portland - Klivlend 101:82
Toronto - Oklahoma 100:88
Majami - Hjuston 91:108
Njujork - Vašington 83:98
Nju Orleans - Šarlot 100:91
Čikago - Orlando 98:90
Indijana - Milvoki 81:87

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke