"Kraljevski" NBA, "Riziko" u Minesoti, Volove suze, Grifinovih 45!

Autor: Boris Jovanović
utorak 09.12.2014.
08:05
Izvor: Sportske.net

Sjajno veče, princ Vilijam i princeza Kejt gledali Lebrona, kouč Minesote na sjajan način objasnio situaciju u kojoj se nalazi. Grifin sa 45 poena i trojkom u poslednjoj sekundi presudio Sansima. Noć produžetaka...

Beta/AP Photo/Jae C. Hong
Beta/AP Photo/Jae C. Hong

Povezane vesti

Pravi vatromet videli smo u duelu Vašingtona i Bostona. Dupli produžetak, 265 poena i na kraju simultanku Džona Vola. Postigao je poslednjih deset poena za svoj tim, meč je završio sa čak 17 asistencija.

Na kraju se rasplakao kada je saznao da je jedna šestogodišnja devojčica koju je posetio u bolnici umrla od najteže bolesti na dan utakmice.



Inače, Vizardsi su ispustili 23 poena prednosti u trećoj četvrtini i morali zaobilaznim putem do pobede.

Golden Stejt ne prašta, lakosu slavili u Minesoti, Kari i Tompson su ubacili po 21 poen, a kako se oseća zbog silnih povreda, Flip Sanders kouč domaćih je opisao na prilično plastičan način.

"Jeste li igrali Riziko. Ja sam u Makedoniji sa 2 vojnika okružen sa 50 drugih i da bih pobedio moram da bacim po dve šestice 49 puta u nizu", objasnio je Sanders koji je bez Rubija, Pekovića, Martina  i još par igrača i sa ovim golobradim momcima neće daleko stići.

Kavsi su se prošli kroz Bruklin, stvari su legle na svoje mesto, sedma pobeda u nizu. Dion Vejters je iskočio u prvi plan sa 26 poena, a meč će ostati zapamćen po tome što su princ Vilijam i lepa Kejt gledali meč. Lebron im je doneo kolače iz svog rodnog Akrona, poklomio im i dva dresa Kavsa, na jednom je pisalo "Kembridž".

Produžetak smo videli i u Torontu, Reptorsi su slavili protiv Denvera, Valančijunas je ubacio 18 poena i imao 12 skokova. Patrik Paterson je pogodio najvažniji šut večeri i prelomio meč. Iskusni momak iz prestonice je pogodio 5 od 7 trojki dok su njegovi saigrači šutirali 4 od 26 i ipak pobedili.

Atlanta je tata-mata za Indijanu, dobili su ih sedmi put u nizu, Horford i Tig su bili previše za demoralisane Pejserse, ubacili su im 46 poena, Pero Antić je dodao 7.

Sakramento je bez Kazinsa koji je i dalje bolestan, uz 29 poena Rudija Geja naneo deveti poraz u nizu ekipi Džeza.

U meču koji je upravo završen Blejk Grifin je pogodio trojku za pobedu Klipersa protiv Sansa. On je meč završio sa 45 poena, dva manje od rekorda karijere. Kris Pol je uz 20 poena imao 10 asistencija, na drugoj strani blistao je Bledso sa tripl dablom, 27 poena, 16 asistencija i 11 skokova. Markif Moris je dodao 21, trojkama je Feniks doveo na ivicu pobede, ali im se nije dalo. Među šestoricom koji su bili dvocifreni kod Sansa i Dragić sa 17 poena.




Rezultati:

Sakramento - Juta 101:92
Klipersi - Feniks 121:120 pr.
Minesota - Golden Stejt 86:102
Vašington - Boston 133:132 pr.
Indijana - Atlanta 92:108
Toronto - Denver 112:107
Bruklin - Klivlend 88:110

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dali_at
Tuesday, 09.12.2014
09:11

Joooj Griffine, prodje mi tiket zbog tebe, skakao sam kao malo dijete kad je usla u kos...