"Kraljevi" poveli u košarkaškom "El Klasiku"!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 19.06.2015.
21:00
Izvor: Sportske.net

Real Madrid je iskoristio prednost domaćeg terena u prvoj utakmici finalne serije plej-ofa protiv Barselone.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Krenulo je i finale plej-ofa u Španiji, verovatno najjača finalna serija u Evropi, a sastali su se Real Madrid i Barselona.

Igra se po sistemu 2-2-1, dakle, na tri pobede, a do prve je stigao Real Madrid koji je uspeo u veoma neizvesnoj završnici da savlada svog najvećeg protivnika krajnjim rezultatom 78:72 (27:20, 20:20, 12:13, 19:19).


Ključnu prednost Real Madrid je napravio u prvoj četvrtini kada je odbrana Barselone posustajala, "Galaktikosi" su postigli čak 27 poena zašta su bili najzaslužniji Ljulj i Fernandez.

Održali su prednost do kraja poluvremena košarkaši Reala, Barselonu je Uertas tada držao u igri, pa se na poluvreme otišlo sa istom razlikom, +7 za Real.

Fernandezovom trojkom Real je otišao na plus 10 - 50:40, a trojkom Mačiulisa na plus 9 samo 6 minuta pre kraja meča. Ipak, Barsa tada kreće u zalet, Hezonja sa tri trojke i Plais sa dva poena sustižu Real na samo dva poena prednosti na minut i po pred kraj.

Ipak, Rodrigez, Fernandez i Rejes preuzimaju stvari u svoje ruke i donose prvu pobedu Real Madridu u ovoj finalnoj seriji.

U Realu najbolji Fernandez sa 17, Rodrigez i Rejes su postigli po 12, dok je u Barseloni ubedljivo najraspoloženiji bio Hezonja sa 18 postignutih poena.

Naredni meč igra se u Madridu u nedelju od 12:30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke