Kraj karijere Uroša Tripkovića!

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.10.2014.
15:29
Izvor: Sportske.net

Nekada jedan od najvećih talenata srpske košarke, sjajni šuter, košarkaš Partizana, zatim španskih, turskih, italijanskih klubova i bivši reprezentativac Srbije Uroš Tripković odlučio je da sa 28 godina stavi tačku na karijeru obeleženu, nažalost, i brojn

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Ono što se i naslućivalo, danas je i definitivbno potvrđeno - Uroš Tripković je završio profesionalnu košarkašku karijeru, što je i sam potvrdio u intervjuu ''Telegrafu''.

Nažalost, zbog sve češćih i sve većih problema sa povredama, nekadašnji reprezentativac naše zemlje morao je da donese ovakvu odluku, iako je pre mesec dana napunio tek 28 godina.

Naravno, zdravlje je svima na prvom mestu, ali nam je svakako žao što ljubitelji košarke više neće imati priliku da uživaju u njegovom umeću i što Uroš Tripković iz tih razloga nije napravio mnogo značajniju karijeru, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu.

Bilo kako bilo, Urošu želimo puno sreće u životu i nekom novom poslu, a današnja vest o njegovom povlačenju je ujedno i prilika da se ukratko podsetimo njegovog košarkaškog puta.

On je, uz Peru Božića i, naravno trenera Duška Vujoševića, jedan od igrača koji je osvojio najviše trofeja sa Partizanom u protekloj deceniji.

On je član Partizana bio od 2002. do 2009. godine, najavljivao je veliki potencijal i mnogi su bili ubeđeni da će on to potvrditi i u Španiji, gde je najpre zaigrao za Huventud, a onda i za Unikahu iz Malage.

Međutim, povrede su počele da se ređaju jedna za drugom, a najviše problema Uroš je imao sa kukovima, koje je morao da operiše, ali nije uspeo da se u potpunosti oporavi kako bi nastavio karijeru na onom nivou koji zaslužuje svojim nespornim kvalitetima.

Posle Malage, imao je epizodu u Valjadolidu, onda u turskom Fenerbahčeu, pa italijanskoj Kremoni, ali pošto adekvatnog rešenja nije bilo za njegove česte probleme sa povredama, Tripković je odlučio da stavi tačku.

U prilogu pogledajte neke od njegovih partija u dresu Partizana...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke