Kraj jedne ere - Navaro najavio povlačenje

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.07.2017.
13:53
Izvor: Sportske.net

Legendarni Španac najavio da će predstojeće Evropsko prvenstvo biti poslednje takmičenje koje će odigrati u reprezentativnom dresu.

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Španski reprezentativac Huan Karlos Navaro otkrio je u današnjem razgovoru za "Radio Marka" da će predstojeće Evropsko prvenstvo biti poslednje takmičenje koje će igrati u dresu sa državnim grbom.

Huan Karlos Navaro već slovi za legendu španske košarke pošto je reprezentativnu karijeru počeo davne 1998. godine kao član omladinske reprezentacije.

U tandemu sa Pau Gasolom "La Bomba" je sa mlađim selekcjama "Crvene Furije" osvojio zlato na Evropskom prvenstvu, a potom i titulu prvaka sveta 1999. godine.

Debi za seniorsku reprezentaciju Španije upisao je 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sidneju. Od tog momenta Navaro postaje nezamenjiv šraf u nacionalnom timu pa je za 17 godina propustio samo jedno veliko takmičenje, Evropsko prvenstvo 2015. godine u Francuskoj.

Sa seniorskom reprezentacijom Španije ima dva zlata sa Evropskih prvenstava (2009, 2011), dva srebra sa Olimpijskih igara (2008, 2012), bronzu sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, dva srebra sa kontinentalnih smotri 2003. i 2007. godine i jednu bronzu sa Eurobasketa 2001. godine.

Jedno od najvažnijih odličja koje je Huan Karlos Navaro osvojio sa reprezentacijom Španije svakako je i zlato na Svetskom prvenstvu 2006. godine u Japanu.

Nakon objave da će se posle predstojećeg Evropskog prvenstva povući iz nacionalnog tima ostaje još samo pitanje da li će njegovim stopama krenuti i Pau Gasol.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
djan_franko
Sunday, 30.07.2017
13:58

srecan vam put... zadnjih 15godina me nervirate i ti i gasol kad igrate protiv nas :D