Kragujevački Radnički na spektakularan način završio takmičarsku godinu, sledi i humanitarni meč

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.12.2016.
11:43
Izvor: Sportske.net, kkkradnicki.com

KKK Radnički nastavio je seriju pobeda u Prvoj ligi-Zapad, savladavši ekipu Crnokose iz Kosjerića sa čak 29 poena razlike.

kkkradnicki.com/Zoran Đorđević
kkkradnicki.com/Zoran Đorđević

Povezane vesti

U utakmici 12. kola Prve lige-Zapad, KKK Radnički je pred svojim navijačima savladao Crnokosu sa ubedljivih 108:79 (29:16, 33:19, 15:25, 31:19). To je Kragujevčanima 11. pobeda od početka sezone, a već sedma u nizu, za trenutnu prvu poziciju na tabeli. Ona će im biti ugrožana, ako Zlatar bude uspešan u preostale dve utakmice.

Inače, Radnički je meč sa Crnokosom rešio već tokom prvog poluvremena, kada su Kragujevčani postigli čak 62 poena, za 27 poena razlike.

Iako su gosti u trećem kvartalu zaigrali bolje i taj deo igre dobili sa 25:15, više od toga nisu mogli i Radnički je mirno priveo meč kraju.

Kragujevčane je do pobede predvodio raspoloženi Arnaut sa 18 poena (penali 3/4, dva poena 3/3, troje 3/5), sedam skokova, tri asistencije.

''Od početka utakmice se videlo da smo kvalitetnija ekipa, da smo u boljoj formi od protivnika. U poslednjih par utakmica došli smo do igre koju čekamo od kad je počela sezona. Težak rad na treningu dolazi do izražaja. Počeli smo sezonu pehovima, povredama, međutim sada imamo skoro kompletan sastav, nedostaje nam još Knežević.

U poslednjim kolima igramo tu košarku koju Kragujevčani i očekuju da nas odvede u viši rang. Kao najjače karakteristike naše ekipe izdvajam borbenost i dobar timski duh. Dobra odbrana nam je donela ove pobede u nizu, trčali smo kontranapade na zavidnom, superligaškom nivou.

Sve to smo demonstrirali protiv Crnokose koja, objektivno, nije imala nikakve šanse u Jezeru. Poražena jeste, ali je igrala fer i korektno, na čemu joj čestitam. Saigračima čestitam osvajanje bodova koje nas vodi ostvarenju cilja dogodine'', izjavio je Arnaut posle meča.

Sezona se za Radnili nastavlja 14. januara, gostovanjem u Ubu, a do kraja godine ćemo ih još jednom videti na parketu, i to u humanitarnoj utakmici u subotu.

''Ulazimo, kao i naši sugrađani, u pretpraznično raspoloženje, ali ispoštovaćemo poziv naših prijatelja iz Politehničke škole koja će biti domaćin jedne revijalne, humanitarne utakmice.

Za subotu 24. decembar od 18 časova smo dogovorili utakmicu za koju šaljem poziv Kragujevčanima da nam se pridruže. Zajedno ćemo da skupljamo priloge za ozdravljenje Stefana, bivšeg učenika te škole.

Poseban motiv za dolazak Kragujevčana biće i specijalni učesnici ovog događaja, a to su Nikola Lončar i Jelena Milovanović'', navodi se na zvaničnom klupskom sajtu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Juventino SS
Sunday, 18.12.2016
15:08
avatar
Sunday, 18.12.2016
12:52

Сад кад смо се комплетирали и резултати су како ваља! Очекујем да се до краја првенства изборимо за прво место и пласман у виши ранг, мислим да ће одлучујући меч бити крајем јануара против Златара!

avatar
MAN RED
Sunday, 18.12.2016
15:54

Za nas je prekratnica sezone,sto smo pobedili Pazar proslo kolo u gostima.