"Kradljivac" Jokić, Netsi blizu senzacije, sudije razočarale Lebrona!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 15.11.2015.
09:12
Izvor: Sportske.net

Srbin ponovo maksimalno koristi minutažu u Denveru, iako se ekipa loše provela u Arizoni. Šampion se izvukao, Klivlend pao posle kontroverzne odluke. Bobiju mrvice u San Antoniju...

BETA/AP Photo/Ralph Freso
BETA/AP Photo/Ralph Freso

Povezane vesti

Šampion je stigao do 11. pobede, najteže u sezoni i to protiv jednog od najslabijih timova u ligi.

Netsi, sa jednom pobedom do sada su namučili Voriorse, uveli meč u produžetak i na kraju ostali praznih ruku.

Stef Kari je završio sa 31 poenom, ali je pogodio 13 od čak 31 šuta, sjajna partija Drajmonda Grina koji je stigao do tripl-dabla, 16 poena, 10 skokova, 12 asistencija.

Bruklin je bio na +3 u finišu, ali je Igodala pogodio na oko 6 sekundi pre kraja trojku za izjednačenje. Bruklin je imao šansu da pobedi, Lopez je promašio iz dobre pozicije sa sirenom. U produžetku stvari su došle na svoje mesto, serija 10:0 Voriorsa i sve je bilo gotovo.

Nets Warriors Basketball

Nikola Jokić je ubacio 4 poena, uz jedan promašaj, imao 6 skokova i 3 ukradene lopte u porazu Denvera u Arizoni. Srbin je odigrao nešto više od 18 minuta. Denver je zaustavljen posle tri pobede, težak raspored je učinio da deluju iscrpljeno, a Bledso sa 30 poena je bio prevaga za Feniks koji je vodio sa 37 razlike u nastavku pa je sve bilo rešeno pre poslednje četvrtine.

Nuggets Suns Basketball

Dalas je u državnom derbiju savladao komšije iz Hjustona, Rajmond Felton je ubacio 23 poena Rokitsima. Mavsi su bili bez Novickog, na drugoj strani kod domaćina je izostao Dvajt Hauard.

Mavericks Rockets Basketball

Harden je ubacio 25 poena, imao 10 asistencija i 7 skokova, ali i prodao 6 lopti.

Očekivana pobeda San Antonija protiv Filadelfije čiji je gubitnički niz sada 20 mečeva, računajući i prošlu sezonu. Oldridž je uz 17 poena imao i 19 skokova, Marjanović na parketu tek 20 sekundi, upisao je jedan skok.

Dupli produžetak i Milvokiju i poraz Klivlenda, posle osam pobeda u nizu. Lebron je ubacio 37 poena, imao 12 skokova i 5 asistencija, nije bilo dovoljno. Džeris Bejlis je, iako dosta niži od Lebrona uspeo da ga sačuva u poslednja 3 minuta poslednjeg produžetka, to je i prelomilo.

Cavaliers Bucks Basketball

Bilo je i kontroverzi, Lebron je na kraju prvog produžetka krenuo u kontru posle osvojene lopte, ali je sudija Mark Dejvis mislio da je klupa Klivlenda tražila tajm aut i zaustavio napad koji je mogao da donese pobedu. Umesto toga, posle tajm-auta, Lebron je promašio trojku, pa je njegov tim pao u drugom produžetku.

Kris Hempfris je pogodio pet trojki i sa 23 poena bio tajno oružje Vašingtona u pobedi nad Orlandom. Pre ove sezone gotovo deceniju nije ubacio trojku. Na drugoj strani Vučević je uz 19 poena imao 13 skokova.

Klipersi su nakon dva poraza uspeli da podignu glavu protiv opasnog Detroita. Džamal Kraford je pokazao da nije za staro gvožđe, ubacio je 37 poena, Grifin dodao 34 pa je pobeda ostala na Pacifiku. Kris Pol je propustio još jedan meč zbog povrede. Kod Pistonsa Dramong je uz 18 poena imao 19 skokova.

Rezultati:

Klipersi - Detroit 101:96
Vašington - Orlando 108:99
Hjuston - Dalas 98:110
Feniks - Denver 105:81
Milvoki - Klivlend 108:105 pr.
San Antonio - Filadelfija 92:83
Golden Stejt - Bruklin 107:99 pr.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke