Kovačević: "Teže mi je da gledam, nego da igram košarku"

Autor: Beta Beta
četvrtak 16.03.2017.
16:54
Izvor: Beta

Predsednica ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda Nataša Kovačević rekla je danas da joj je bilo mnogo teže ove sezone da gleda igre svog tima u borbi za trofej u Kupu Milana Cige Vasojevića, ali i da su košarkašice crveno-belih to zaslužile prikazanim

Epa/Illyes Tibor
Epa/Illyes Tibor

Povezane vesti

Predsednica ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda Nataša Kovačević rekla je danas da joj je bilo mnogo teže ove sezone da gleda igre svog tima u borbi za trofej u Kupu Milana Cige Vasojevića, ali i da su košarkašice crveno-belih to zaslužile prikazanim igrama.

"Moram da priznam da mi je bilo mnogo teže da gledam sa strane, nego svojevremeno kada sam bila na terenu. Ipak, posle svega što su devojke prikazale osećaj je izvanredan i posebno sam srećna zbog njih. Primetno je da napreduju, što je potvrda da se sa njima dobro radi i to me ispunjava ogromnim osećajem zadovoljstva. Trofej koje su osvojile njima pruža dokaz da su na pravom putu i sigurna sam veliki podstrek za još naporniji rad što je preduslov za dalji napredak", rekla je Kovačevićeva.

Predsednica kluba priznaje da je pre početka sezone postojala ogromna želja da se odbrani pehar u Kupu, a da je Zvezda igrama to i zaslužila.

"Imamo veoma mlad i perspektivan tim, a ono na šta sam veoma ponosna je da među igračicama vlada izvrsna atmosfera. Poseduju neophodni osećaj pripadnosti klubu i sjajan timski duh što ih, čini mi se, tera da često idu i preko granica svojih trenutnih mogućnosti. Taj osećaj je nešto što težimo da gradimo i ljubomorno čuvamo i u budućnosti", kazala je ona.

Kovačevićeva je navela da su joj ambicije da sa crveno-belima osvoji još više trofeja.

"Želja mi je da se još više popuni vitrina sa trofejima. Trijumf u Kupu smo proslavile i stavljamo iza sebe. Gledamo samo napred, na predstojeći plej-of sa željom da posle dugo vremena vratimo titulu šampiona. Zvezda je u bogatoj istoriji 28 puta bila prvak države, i jedva čekamo da na dres prišijemo i treću zvezdicu", rekla je predsednica Zvezde.

Ona je navela da je "u životu i u sportu najvažnije da se svakodnevno uči i napreduje".

"Kada sam igrala sa ovim devojkama one su učile od mene, a sada ja učim i razvijam se sa njima. Velika mi je čast što sam u mogućnosti da pratim njihov razvoj koji je zapravo samo podsetnik na to koliko još moraju da rade. Najvažnije mi je da one imaju dobre uslove koje je veoma teško obezbediti. Moja želja je da budemo nezavisni i stabilni, a da pritom animiramo ljude da gledaju žensku košarku i ženski sport uopšte. Učešće u regionalnoj ligi ove sezone svakako je korak napred, a nadam se da za dve tri godine možemo da oformimo budžet koji će nam omogućiti učešće u Evrokupu", rekla je Kovačevićeva.

Pored obaveza koje ima na rukovodećoj funkciji u klubu Nataša Kovačević se i dalje stručno usavršava, a završava i pisanje knjige.

"Do leta planiram da diplomiram na oba fakulteta. Upravo završavam diplomski rad na Fakultetu za sport. Osim toga veoma mi je drago što sam primljena na projekat FIBA pod nazivom 'Tajm-aut' kroz koji ću moći da steknem dodatno iskustvo na polju sportskog menadžmenta. Završavam i pisanje knjige koja će predstavljati moju priču o košarci i životu", zaključila je nekadašnja košarkašica koja je u saobraćajnoj nesreći teško povredila nogu koja je kasnije morala da bude amputirana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke